Індійський уряд розпочав розслідування проти фабрики iPhone за те, що вона не бере на роботу заміжніх жінок

Індійський уряд розпочав розслідування після повідомлень у ЗМІ про те, що постачальник Apple, компанія Foxconn, нібито відмовляє в роботі одруженим жінкам на своєму заводі з складання iPhone
Foxconn звинувачують у дискримінації одружених жінок. На фото один з цехів Foxconn в Індії. Фото - livemint.com

Розслідування Reuters виявило, що Foxconn виключає одружених жінок з процесу найму через їхні більші сімейні обов’язки в порівнянні з неодруженими жінками.

Як повідомляє «Kreschatic», міністерство праці Індії наголосило, що закон “чітко передбачає, що при прийомі на роботу не повинно бути дискримінації за статевою ознакою”. Проте ні Apple, ні уряд штату Таміл Наду не відповіли на запити Reuters щодо коментарів.

Foxconn, найбільший постачальник iPhone для Apple, заснувала свій перший завод у Таміл Наду у 2017 році і з того часу активно розширює свої операції в Індії. У 2023 році компанія розпочала складання iPhone 15 у штаті, а раніше цього року уклала угоду з Google щодо виробництва смартфонів Pixel.

Apple
Генеральний директор Apple Тім Кук під час урочистого відкриття першого в Індії роздрібного магазину Apple у Мумбаї у квітні минулого року. Фото – Reuters

Активісти за права працівників висловлюють занепокоєння щодо повідомлень про дискримінаційні практики найму компанії, оскільки тисячі людей шукають роботу на її заводах. За даними Reuters, у своєму розслідуванні агентство поспілкувалося з численними співробітниками та агентствами з найму Foxconn. За словами джерел у HR Foxconn, причинами відмови одруженим жінкам стали їхні сімейні обов’язки, вагітність та більша кількість пропусків роботи.

Це не перший випадок, коли Foxconn потрапляє під приціл за свої трудові практики. У 2018 році американська правозахисна група звинуватила компанію в перенавантаженні та недоплаті тимчасовим працівникам на її заводі в Китаї, який виготовляв продукцію для Amazon. У 2022 році на заводі Foxconn з виробництва iPhone у Китаї відбулися протести працівників, які стверджували, що їм не виплатили певні борги.

Тепер залишається очікувати результатів розслідування уряду, яке має пролити світло на цю ситуацію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Apple вирішила дистанціюватись від Китаю: кожен сьомий iPhone вже виробляється в Індії

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *