В Росії звинуватили Google в проблемах у роботі YouTube на території країни

«Ростелеком» 12 липня розповсюдив попередження про можливі збої в роботі відеохостингу YouTube, причиною яких, за версією компанії, можуть бути «технічні проблеми в роботі обладнання Google»
«Ростелеком» попередив про можливі збої в роботі YouTube в Росії «через технічні проблеми в роботі обладнання Google». Фото - Reuters

Дане обладнання, йдеться в поширеному «Ростелеком» повідомленні, яке цитує Meduza, «застосовується для кешування та прискорення завантаження контенту сервісів Googlе, в основному відеохостингу YouTube (система Google Global Cache)».

Через проблеми з експлуатацією зазначеного обладнання та неможливість його розширення в умовах зростання оброблюваного трафіку, спостерігається серйозне навантаження наявних потужностей, у тому числі на пірингових стиках. Це може вплинути на швидкість завантаження та якість відтворення роликів у YouTube у абонентів усіх російських операторів.

– йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «Kreschatic», після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну в Росії заблокували всі великі незалежні ЗМІ, а також інстаграм та фейсбук. Неодноразово з’являлися повідомлення, що влада РФ збирається обмежити доступ і до YouTube, який став в умовах блокувань найбільшою платформою для публікації незалежного контенту.

Нагадаємо, раніше ми псиали про те, що Google хоче побудувати в Малайзії гігантський центр обробки даних за 2 мільярди доларів

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *