Google хоче побудувати в Малайзії гігантський центр обробки даних за 2 мільярди доларів

Google зобов’язався інвестувати в Малайзію 2 мільярди доларів США для розвитку свого першого центру обробки даних і хмарних технологій
Сундар Пічаї, генеральний директор Google та материнської компанії Alphabet. Фото - Bloomberg

Згідно з заявою головного фінансового директора Alphabet Рут Порат у четвер, це буде найбільшою запланованою інвестицією Google у цю країну Південно-Східної Азії.

Як повідомляє «Kreschatic», за даними міністерства торгівлі Малайзії, центр обробки даних і регіон Google Cloud забезпечать 26 500 робочих місць у різних секторах країни, а загальний економічний ефект оцінюється в 3,2 мільярда доларів. Місце для інвестицій буде розташовано в бізнес-парку Elmina Business Park компанії Sime Darby Property в штаті Селангор, додали в ньому.

Американські технологічні гіганти збільшили свої інвестиції в Південно-Східну Азію в останні місяці, вкладаючи мільярди доларів у пошук нових можливостей для зростання, пише Bloomberg. Генеральні директори Microsoft, Apple і Nvidia подорожували регіоном, щоб накреслити стратегічні плани та зустрітися з главами держав.

Microsoft
Сатья Наделла під час форуму Microsoft у Джакарті 30 квітня. Фото – Bloomberg

Головний виконавчий директор Microsoft Сатья Наделла вже заявив цього місяця, що компанія інвестує 2,2 мільярда доларів у Малайзію на додаток до подібних інвестицій для Індонезії та Таїланду. Microsoft і Google запекло конкурують за лідерство в сфері послуг штучного інтелекту, шукаючи клієнтів, які б прийняли їхні пропозиції в цій галузі, що активно розвивається.

Google
Поява ШІ спонукає технологічних лідерів, таких як Microsoft, шукати нові джерела зростання, закладаючи цифрову інфраструктуру майбутнього регіону. Фото – Bloomberg

Google заявив, що, окрім розробки сервісів хмарних обчислень, він підтримуватиме програми грамотності ШІ для студентів і викладачів.

Також раніше ми писали про те, що генеральний директор Microsoft зустрінеться з президентом Індонезії під час регіонального туру

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *