Це остання крапля – Маск переносить штаб-квартиру SpaceX з Каліфорнії до Техасу через закон про ЛГБТ

Засновник SpaceX Ілон Маск оголосив про перенесення штаб-квартири компанії з Каліфорнії до Техасу
Маск назвав «останньою краплею» ухвалений закон про захист ЛГБТ-учнів у школах. Фото - SpaceX

Це остання крапля. Через цей закон і багато інших, які йому передували, націлених як на сім’ї, так і на компанії, SpaceX перенесе свою штаб-квартиру з Хоторна, Каліфорнія, до Старбейзу, Техас.

– написав Маск у соцмережі X.

Як повідомляє «Kreschatic», так він відповів на твіт іншого користувача про те, що губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом підписав закон, який забороняє місцевим школам встановлювати правила, які вимагають сповіщення батьків, якщо їхня дитина ідентифікує себе як трансгендерна людина. «Заберіть своїх дітей з державних шкіл», – написав користувач, коментуючи цей закон.

Каліфорнія стала першим штатом США, який ухвалив закон, який забороняє школам інформувати батьків про зміну гендерної ідентичності учнів. Його було підписано губернатором-демократом Ньюсомом 15 липня. Прихильники закону вважають, що це допоможе захистити конфіденційність тих, хто належить до ЛГБТК, і запобігти їх примусовому розкриттю, не дозволяючи шкільному персоналу втручатися у дитячо-батьківські стосунки. Попереджати батьків про гендерну ідентифікацію дітей у навчальних закладах вимагали шкільні ради.

Після ухвалення закону сам Маск написав, що він «приводить до масового обмеження батьківських прав і наражає дітей на ризик незворотної шкоди».

Восени 2021 року Маск вже переніс із Каліфорнії до Техасу штаб-квартиру заснованої ним компанії Tesla. В Остіні в Техасі Tesla будує другий складальний завод. Тоді підприємець пояснив перенесення штаб-квартири тим, що Tesla планує «масштабуватися». CNBC зазначав, що у Каліфорнії найвища у США ставка прибуткового податку, і перенесення «може заощадити Маску мільярди доларів».

Також раніше ми писали про те, що Ілон Маск буде щомісячно виділяти 45 мільйонів доларів, щоб допомогти Трампу перемогти на виборах

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *