Камала Гарріс стала трендом у китайських соцмережах після відмови Байдена від участі у виборах

Віце-президент США Камала Гарріс стала трендом у китайських соцмережах, де користувачі впевнені, що її участь у президентських виборах від Демократичної партії поверне Дональда Трампа в Білий дім
Камала Гарріс. Фото - Bloomberg

Як пише Bloomberg, американські вибори домінували у топ-четвірці платформи Weibo, схожої на X, у понеділок вранці, коли Китай дізнався про вихід Джо Байдена з гонки 2024 року. Хештег “вихід Байдена” переглянули 370 мільйонів разів до полудня, тоді як тема “Камала Гарріс хвалить Байдена” зібрала близько 57 мільйонів переглядів.

Хоча Гарріс коротко зустрілася з президентом Сі Цзіньпіном на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Таїланді у 2022 році, вона не відвідувала Китай як віце-президент, що робить її менш знайомою для китайських громадян. Це контрастує з губернатором Каліфорнії Гевіном Ньюсомом, який минулого року привіз у Пекін більш м’яке послання, яке здобуло схвальні відгуки у країні.

Як повідомляє «Kreschatic», онлайн-опитування 12 000 користувачів Weibo у понеділок показало, що майже 80% тепер вважають, що Трамп переможе Гарріс у листопаді, за результатами, опублікованими Shanghai Morning Post опівдні.

Зображення кровоточивого Трампа, який демонстративно піднімає кулак через кілька секунд після замаху на себе, захопили китайські соцмережі на початку цього місяця. Цей випадок, здавалося, підвищив популярність колишнього президента, який розпочав торгову війну з Пекіном під час свого останнього перебування в Білому домі.

Державні медіа, включаючи Guangzhou Daily, підкреслили, що Гарріс стане першим американським президентом азійського походження, якщо вона виграє у листопаді. Однак мало хто розуміє політичні наслідки її можливої адміністрації для Китаю.

«Її політика щодо Китаю під час виборів, ймовірно, продовжуватиме звичні ідеології демократів», сказав Тан Сяоян, голова кафедри міжнародних відносин у Тунцзіньському університеті. «Але в короткостроковій перспективі вона навряд чи розробить дуже цілеспрямовану стратегію щодо Китаю.»

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джо Байден заявив, що Камала Гарріс може очолити США, якщо його здоров’я погіршиться

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *