Росія стала лідером за кількістю баз даних, злитих у даркнет

За підсумками перших шести місяців 2024 року Росія очолила рейтинг країн за кількістю оголошень про продаж баз даних компаній на тіньових форумах
Зломи пов`язують із повномасштабним російським вторгненням в Україну. Фото - rbc.ua

Про це йдеться у звіті компанії Positive Technologies, яка спеціалізується на кібербезпеці. Так, на Росію припало близько 10% усіх опублікованих оголошень. До п’ятірки лідерів за кількістю злитих у даркнет баз даних також увійшли США (8%), Індія (7%), Китай (6%) та Індонезія (4%). За словами аналітиків, ці бази містять персональні дані з облікових записів та комерційну таємницю.

Як повідомляє «Kreschatic», за оцінкою F.A.C.C.T. за перші півроку 2024-го в публічний доступ було викладено 150 баз даних російських компаній. Близько 30% від загальної кількості витоків цього року становили бази даних компаній роздрібної онлайн-торгівлі. Загальна кількість рядків даних користувачів у витоках з початку року становила 200,5 мільйона. Для порівняння, за даними аналітиків, у 2023 році було 397 мільйонів рядків.

Більшість даних, за словами представника F.A.C.C.T., містять актуальну та чутливу інформацію, у тому числі повні імена, адреси проживання, паролі, паспортні дані та телефонні номери.

Експерти з кібербезпеки зазначають, що лідерство Росії у рейтингах злитих даних пояснюється зростанням кількості зломів та атак, у тому числі пов’язаних із нефінансовою мотивацією. Серед іншого фахівці пов’язали зростання кількості зломів із повномасштабним російським вторгненням в Україну.

Крім того, частину даних, отриманих при зломі, хакери викладають у відкритий доступ безкоштовно, у тому числі щоб продемонструвати свої можливості, привернути увагу покупців або якщо ці дані не можуть продати.

Також раніше ми писали про те, що російські хакери, пов`язані з службою зовнішньої розвідки, зламали пошту топ-менеджерів Microsoft

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *