Блокування YouTube в Росії: повідомляється про масові проблеми із завантаженням відео

Користувачі в різних регіонах Росії в ніч на 1 серпня повідомили про проблеми в роботі відеохостингу YouTube. Повідомляється, що проблеми виникли у браузері та в мобільних додатках.
Користувачі YouTube в Росії повідомили, що у них виникли проблеми із завантаженням відео. Фото - semana.com

Повідомлення про непрацюючий YouTube надійшли від користувачів у Єкатеринбурзі, Новосибірську, Казані, Калузі, Уфі, Петербурзі, Московській та Ленінградській областях, Красноярську, Мурманську, Челябінську. Скарги на проблеми почалися приблизно о другій годині ночі, пише видання Meduza.

Сайт «відкривається важко, а відео не відтворюються», «доступ є, але відео можуть не завантажуватись», «iOS-додаток працює без проблем, а ось на сайті YouTube в Google Chrome відеоролики не відтворюються – замість контенту видно чорний екран з нескінченним завантаженням», – йдеться в повідомленнях користувачів.

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян, коментуючи те, що трапилося, написала в телеграм-каналі: «Ютуб капут. Ибо неча».

Як повідомляє «Kreschatic», «Ростелеком» попередив у середині липня, що в роботі YouTube можливі перебої через «технічні проблеми в роботі обладнання Google».

Депутат Держдуми Олександр Хінштейн заявив 25 липня, що швидкість завантаження відео на стаціонарних комп’ютерах у Росії може знизитися до 70%. Він назвав це «деградацією YouTube», яка, у свою чергу, стала «вимушеним кроком» проти адміністрації ресурсу, який вважає, що «може безкарно порушувати та ігнорувати наше законодавство». Наступного дня депутат заявив, що зниження швидкості завантаження сервісу пов’язане «в першу чергу» з діями самого сервісу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії звинуватили Google в проблемах у роботі YouTube на території країни

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *