Іранці намагалися зламати WhatsApp членів команди Трампа та Байдена

Meta оголосила про виявлення спроб злому облікових записів у WhatsApp представників адміністрацій Джо Байдена та його попередника Дональда Трампа. 
Трамп та Байден. Фото - ptoday

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Reuters

Хоча Meta запевняє, що хакерські атаки були попереджені, фахівці компанії відзначають, що спроби злому пов’язані з соціальною інженерією та фальшивими акаунтами, які видавали себе за технічну підтримку великих компаній, таких як AOL, Google, Yahoo і Microsoft. 

За даними Meta, жодних підтверджень того, що акаунти були скомпрометовані, не було отримано. Відомо, що до цих спроб може бути причетна іранська хакерська група APT42, раніше відома своєю атакою на виборчу кампанію Трампа. Цю групу американська розвідка асоціює з розвідувальним підрозділом іранської армії, яка спеціалізується на встановленні програмного забезпечення для стеження на мобільних пристроях.

Meta не розкриває конкретні деталі щодо осіб, які стали об’єктами атак, обмежившись загальною інформацією про те, що хакери були орієнтовані на політичних і дипломатичних діячів, бізнесменів та інших публічних осіб, пов’язаних з адміністраціями Байдена та Трампа.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Трамп заявив що його атакували іранські хакери.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *