Дурова доставили у французький суд, де йому можуть висунути звинувачення

Засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа після прибуття на приватному літаку. 
Павло Дуров. Фото - Eurasia

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Reuters

Після допиту у французькій поліції Дурова звільнили з-під варти з умовою, що він мусить з’явитися за викликом правоохоронців. Слідчий суддя має вирішити, чи відкривати офіційне розслідування щодо можливого зв’язку месенджера Telegram з організованою злочинністю. Очікується, що рішення буде ухвалене 28 серпня.

Французька поліція висунула Дурову численні обвинувачення, серед яких тероризм, торгівля наркотиками, шахрайство, відмивання грошей та контент із насильством над дітьми. За ці злочини йому може загрожувати до 20 років ув’язнення. Ситуацію підтримав американський бізнесмен Ілон Маск, а посольство РФ у Франції закликало забезпечити захист прав Дурова та надати консульський доступ.

Французька влада підтвердила, що затримання не має політичного підтексту. Telegram, у свою чергу, заявила про свою відповідність європейським законам та стандартам модерації. Брата Павла Дурова, Миколу, оголошено у розшук у Франції з березня цього року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Telegram відповів на обвинувачення у співпраці з злочинцями.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *