Маск відреагував на блокування “Х” у Бразилії

Бразилія заблокувала соціальну мережу X, це рішення було прийняте на фоні тривалого конфлікту між Маском і суддею Верховного суду Бразилії.
Х. Фото - tinsider

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Reuters

Маска звинувачують в ігноруванні законів країни, зв’язавши це з відсутністю місцевого представництва компанії.

Судова суперечка між Маском і де Морасом триває вже кілька місяців, її центральною темою стали свобода слова, контроль правих екстремістських акаунтів і боротьба з дезінформацією в країні. Відповідно до законодавства Бразилії, іноземні компанії зобов’язані мати юридичного представника, який може оперативно реагувати на місцеві судові рішення та запити. Маску було надано термін у 24 години на виконання цього зобов’язання, проте він не тільки не підкорився, а й виступив з різкими коментарями щодо бразильської влади.

Бразильський регулятор зв’язку Anatel зобов’язав інтернет-провайдерів обмежити доступ до X, а місцеві оператори вже почали впроваджувати ці заходи зранку суботи. Згідно з постановою де Мораса, соціальна мережа залишатиметься заблокованою, доки Маск не виконає вимоги суду. Рішення також охоплює магазини додатків, які мають видалити програми VPN, через які можна отримати доступ до X, з накладенням щоденного штрафу на порушників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якою буде доля Telegram в Україні.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version