Тайвань звинувачує Китай у “переманюванні” талантів з технологічних компаній

Тайвань звинувачує китайських виробників чипів у незаконному "переманюванні" талантів та викраденні торговельних секретів, що підкреслює напружене глобальне суперництво у сфері розробки ключових технологій для телефонів, автомобілів та штучного інтелекту
Штаб-квартира Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC) у Шанхаї. Фото - Bloomberg

Як пише Bloomberg, минулого місяця під час розслідування було виявлено вісім китайських компаній, які порушили закони Тайваню, включаючи Naura Technology Group, повідомило одне з провідних тайваньських розвідувальних та слідчих агентств.

Як повідомляє “Kreschatic“, згідно з заявою, компанія Naura, яка постачає обладнання для найбільшого китайського виробника напівпровідників Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC), незаконно наймала інженерів, що працювали над обладнанням для виробництва чипів.

Водночас, компанія Naura, розташована в Пекіні, заявила Bloomberg News, що її офіс у Тайвані “створений відповідно до місцевих законів і немає жодного факту переманювання”.

Китай активно інвестує кошти у кампанію зі створення самостійної чипової індустрії, щоб протистояти спробам США обмежити розвиток цієї галузі в Азійській країні, оскільки Вашингтон побоюється, що технології можуть дати Китаю військову перевагу. Також США працюють над тим, щоб залучити своїх союзників, таких як Японія та Нідерланди, до цієї кампанії, що викликає роздратування у Пекіні.

Нагадаємо, раніше ми писали про дипломатію чипів: Тайвань намагається зміцнити свій глобальний авторитет через міжнародні технологічні угоди

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *