Кіберзагроза на виборах у США: як викрадені дані штабу Трампа могли потрапити до Байдена

Іранські хакери, які зламали внутрішні комунікації передвиборчого штабу Дональда Трампа, наприкінці червня та на початку липня надсилали електронні листи з отриманою інформацією людям, пов’язаним із командою Джо Байдена
Іранські хакери, які зламали штаб Трампа, пропонували вкрадені матеріали штабу Байдена. Фото - zimperium.com

Про це йдеться у спільній заяві американських спецслужб. За даними ФБР, немає ознак того, що у штабі Байдена відповідали на ці листи. Окрім того, як повідомляє “Kreschatic“, спецслужби зазначають, що викрадені дані зі штабу Трампа також були розіслані в американські ЗМІ.

Як повідомляє джерело The Washington Post, хакери, використовуючи псевдонім, відправили електронні листи щонайменше трьом радникам президентської кампанії Демократичної партії на той момент. Представник передвиборчого штабу віце-президентки Камали Гарріс повідомив CNN, що на особисті адреси декількох осіб надійшли листи, які виглядали як спам або спроба фішингу.

У ФБР назвали діяльність хакерів «прикладом багатостороннього підходу Ірану, спрямованого на розпалювання розбіжностей та підрив довіри» до виборчого процесу в США. Спецслужба також попередила, що в міру наближення виборів у США розбіжності в суспільстві намагатимуться посилити й інші гравці, зокрема Росія та Китай.

Передвиборчий штаб Дональда Трампа повідомив про злам своїх внутрішніх комунікацій у серпні, після того як видання Politico розповіло, що наприкінці липня почало отримувати електронні листи з анонімного акаунта. Відправник пропонував журналістам внутрішні документи штабу Трампа, включаючи звіт про «потенційні вразливості» його кандидата на пост віце-президента Джей Ді Венса.

Через кілька днів Google підтвердила кібератаки на передвиборчий штаб Трампа, а також на штаби Байдена та Гарріс, поклавши відповідальність за спроби злому на хакерське угруповання APT42, яке, ймовірно, пов’язане з Іраном. Постійне представництво Ірану при ООН у Нью-Йорку заявило, що уряд Ірану не має жодних намірів або мотивів втручатися у президентські вибори в США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що телекомунікаційний гігант AT&T заплатив 400 тисяч доларів хакеру, який викрав «чутливі дані» компанії

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version