Бразилія проти Маска: соцмережа X під загрозою мільйонних санкцій

Це рішення було прийнято після виявлення, що платформа продовжувала працювати попри судову заборону, введену ще у серпні.
Мораес проти Маска. Фото - Amigos de Pelotas

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

Верховний суд Бразилії оголосив про запровадження щоденних штрафів у розмірі 5 мільйонів реалів (приблизно 922 тисячі доларів США) для соціальної мережі X (колишній Twitter), яка належить Ілону Маску.

Суть конфлікту полягає у відмові Маска дотриматися вимог бразильського законодавства, зокрема видалити певні акаунти та призначити офіційного представника X у країні. Після тимчасової блокування, доступ до платформи раптово відновився, що, як вважає бразильська асоціація інтернет-провайдерів, сталося через зміну IP-адрес, що ускладнило ефективну блокаду.

У відповідь суд зобов’язав Національне агентство телекомунікацій (Anatel) обмежити доступ до X через великих провайдерів, таких як Cloudflare і Fastly, звинувачуючи їх у сприянні обходу заборони. Якщо платформа не виконає цих вимог, під санкції можуть потрапити й інші проєкти Маска, включно з супутниковим інтернетом Starlink.

Представники X стверджують, що відновлення доступу сталося випадково через зміну провайдера, і найближчим часом соціальна мережа знову стане недоступною у Бразилії. Проте, платформа продовжує вести перемовини з владою країни, прагнучи знайти компроміс.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск повідомив про розробку імпланту Blindsight для незрячих людей.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version