Користувачі ChatGPT заявили про незвичайну поведінку ШІ

Користувачі ChatGPT у Мережі повідомили про незвичайну поведінку штучного інтелекту. Чат-бот несподівано почав розсилати повідомлення без попереднього запиту на них. Компанія OpenAI оперативно усунула проблему.
Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT. Фото – pexels.com / Matheus Bertelli

У соціальній мережі Reddit поширилися повідомлення щодо незвичайної поведінки ChatGPT. Один із користувачів SentuBill опублікував скріншот розмови, яку почав чат-бот без попереднього запиту, інформує видання «Kreschatic».

Раптово штучний інтелект поцікавитися, як пройшов перший тиждень користувача у старшій школі. SentuBill був вражений тим, що ChatGPT самостійно почав спілкування. Коментатори розповіли про подібні випадки і припустили, що компанія OpenAI тестує нову функцію для покращення залученості аудиторії ШІ.

Збій у роботі ChatGPT
Збій у роботі ChatGPT. Фото – reddit.com

Як з’ясувалося, збої у роботі чат-боту відбувалися, коли він намагався відповісти на видалені користувачами повідомлення, або давав загальні відповіді, або використовував свою пам’ять.

Компанія оперативно усунула проблему, однак цей інцидент показав важливість оцінки і контролю над штучним інтелектом перед його запуском у масове використання для етичності та безпеки.

Нагадаємо, днями американський підприємець Ілон Маск повідомив, що компанія Neuralink, якої він є співзасновником, розробляє імплант Blindsight для незрячих людей.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *