Інтернет майбутнього: французький стартап на шляху до створення глобальної 5G-мережі з космосу

Constellation не лише відкриває нові горизонти для розвитку інтернету, але й намагається стати ключовим гравцем на ринку телекомунікаційних послуг.
Інтернет-супутник. Фото - Maddyness

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на TC

У світі телекомунікацій розпочинається нова ера, що кардинально змінить підхід до інтернет-зв’язку. Французький стартап Constellation Technologies & Operations працює над амбітним планом — забезпечити глобальний доступ до високошвидкісного інтернету, використовуючи супутники в низькій навколоземній орбіті.

Технологія, що пропонується компанією, передбачає інтеграцію космічних рішень із вже існуючими ресурсами телекомунікаційних операторів, відкриваючи шлях для надання 5G-зв’язку безпосередньо з орбіти.

Замість того, щоб конкурувати з наземними операторами, Constellation прагне співпрацювати з ними, використовуючи наявні частоти 5G для надання космічного інтернету. Такий підхід дозволить забезпечити надійний зв’язок навіть у найвіддаленіших куточках планети. Завдяки використанню доступних компонентів для наземних мереж, компанія планує значно знизити витрати на впровадження своєї технології.

Запуск перших тестових супутників планується на 2025 рік, а повноцінна мережа з тисячі п’ятисот супутників має покрити земну кулю до кінця десятиліття. Це надасть можливість забезпечити стабільний інтернет зі швидкістю до 150 Мбіт/с та мінімальною затримкою, що зробить його конкурентоспроможним з традиційними наземними рішеннями.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що YouTube тестує новий інтерфейс для коротких відео.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *