Tesla опинилась під слідством через можливі недоліки системи Full Self-Driving

Розслідування триває, і результати можуть мати серйозні наслідки як для розвитку автономних систем водіння, так і для майбутнього Tesla в цілому.
Full Self-Driving. Фото - ITC

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) розпочала офіційне розслідування щодо можливих дефектів системи часткової автоматизації водіння Tesla, відомої як Full Self-Driving (FSD). Причиною стали чотири аварії, одна з яких закінчилася смертельним наїздом на пішохода.

Слідчі з’ясовують, чи здатна система FSD адекватно реагувати на умови з обмеженою видимістю, зокрема туман, і чи вона може ефективно розпізнавати небезпеку на дорозі. У кожному з чотирьох зафіксованих випадків система автоматизації була задіяна в момент аварії. В одній із цих аварій Tesla збила пішохода на смерть, ще одна подія спричинила травмування людини.

Це розслідування може стати серйозним ударом для спроб компанії Tesla позиціонувати себе як лідера в галузі автономного водіння. Технологія FSD вже давно є однією з ключових розробок, заради якої компанія залучає значні інвестиції та стягує значні суми з клієнтів, пропонуючи систему, яка потребує постійного нагляду водія.

Ілон Маск неодноразово наголошував, що успіх у створенні автономного водіння є вирішальним для майбутнього вартості Tesla. Ситуація з розслідуванням може стати суттєвим випробуванням для репутації компанії та її технологій на ринку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Instagram запроваджує нові заходи безпеки для захисту підлітків.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *