В Україні підвищаться ціни на інтернет, експерт повідомив причину

В Україні прогнозують підвищення цін на інтернет, це пов’язано зі зростанням податків для компаній-провайдерів.
Користування інтернетом в Україні. Фото – picjumbo.com / pexels.com

Член правління Інтернет-асоціації Олександр Арутюнян заявив, що наступного року українцям доведеться більше платити за інтернет. За його словами, це пов’язано із підвищенням податків для провайдерів, інформує видання «Kreschatic»

Фахівець в інтерв’ю LIGA.net пояснив, що раніше провайдерів, які працювали за спрощеною системою оподаткування, нині перевели на загальну систему.

Експерт зазначив, що у зв’язку із такими змінами для підприємців, що надають інтернет-послуги, обов’язкові платежі, які стягуються державою, зростуть. Окрім цього, бізнесменам доведеться наймати нових фахівців-бухгалтерів.

Арутюнян підкреслив, що із скасування спрощеної системи оподаткування провайдери вже підняли вартість своїх тарифних планів, однак на початку наступного року українцям все одно доведеться платити ще більше.

Так відбудеться тому, що компанії, які надають інтернет-послуги, потребують більше фінансів для покриття витрат, пов’язаних із обов’язковими платежами державі.

Нагадаємо, що французький стартап працює над інтернетом майбутнього – розробники мають на меті створити глобальну 5G-мережу із космосу.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *