Штайнмаєр під час зустрічі з Байденом заявив про своє занепокоєння через ситуацію з військовою допомогою Україні

Франк-Вальтер Штайнмаєр і Джо Байден. Фото - dw.com

Під час свого візиту до Вашингтона федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив своє занепокоєння тим, що Сполучені Штати Америки можуть припинити надання допомоги Україні через політичну блокаду в Конгресі.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Der Spiegel, після зустрічі з президентом США Джо Байденом Штайнмаєр заявив:

Я, нарівні з багатьма в Німеччині, стежив за цією ситуацією зі здивуванням та турбуванням. Ми відчули напруженість політичної обстановки тут, у Вашингтоні.

Також він висловив надію на знаходження рішення, яке б дозволило досягти компромісу між демократами Байдена та республіканцями з опозиції.

В свою чергу, президент Байден висловив впевненість, що цей конфлікт буде вирішено.

Штайнмаєр наголосив на підтримці Німеччиною України в її боротьбі проти “агресивної російської окупації”.

Українці можуть бути впевнені, що обіцянки Німеччини будуть виконані. Ви можете розраховувати на нас. Сьогодні для нас і президента Байдена було важливо вислати цей сигнал разом: ми продовжуватимемо підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність, свободу та демократію

– підкреслив німецький президент.

Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідав Вашингтон з візитом, про який було повідомлено наперед, і зустрівся з президентом Байденом у Білому домі. Цей візит відбувся з нагоди Дня німецько-американської дружби, який відзначається в США 6 жовтня. Головною темою розмови стала подальша підтримка України у її захисті від російської агресії.

Важливо зауважити, що минулого тижня Палата представників США вирішила не включати фінансування для України в тимчасовий законопроєкт про державне фінансування, а у вівторок проголосувала за усунення Кевіна Маккарті з посади спікера палати.

Президент Байден зазначив у середу, що він стурбований цим рішенням, але підтвердив, що підтримка України буде продовжена.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *