Зеленський анонсував хороші новини щодо ППО після візиту в Румунію

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має "хороші новини" щодо поставок артилерії та засобів протиповітряної оборони.
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Румунії Клаусом Вернером Йоханнісом у Бухаресті, Румунія, 10 жовтня 2023 року. Фото - прес-служба Президента України

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, про це він сказав після переговорів із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у Бухаресті, але не повідомив подробиць.

Моїм головним акцентом сьогодні була протиповітряна оборона. І я радий, що Україну почула румунська сторона

– сказав Зеленський, який шукає більше зброї для захисту України від вторгнення Росії, на спільній прес-конференції в столиці Румунії.

Зеленський також сказав, що потрібно зробити все можливе, щоб Росія не перетворила частину Чорного моря чи Дунайського регіону на морську «мертву зону».

Росія вийшла з угоди, яка гарантувала безпечні поставки українського зерна через Чорне море, і атакувала українську портову інфраструктуру на річці Дунай.

Також Зеленський торкнувся конфлікту між Ізраїлем і Палестинцями, повторивши, що вважає, що в інтересах Росії розпалювати війну на Близькому Сході.

Ми вважаємо, що Росія є одним із тих, хто допомагав і стоїть за цими відповідними кроками

– сказав Зеленський.

Раніше речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що припущення Зеленського про те, що в інтересах Росії розпалювати війну на Близькому Сході, щоб послабити глобальну єдність, не мають «абсолютно жодних підстав».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як сили протиповітряної оборони захищатимуть Україну в зимовий період

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *