Програма єВідновлення: на ремонт пошкодженого житла українці вже отримали півтора мільярди гривень

Цифрова трансформація програми відновлення стає найважливішим пріоритетом у роботі Міністерства цифрової трансформації
Українці отримали 1,5 млрд. грн. на ремонт пошкодженого житла за програмою єВідновлення. Фото - nrcu.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Урядовий портал, після перших місяців повномасштабної імплементації, успішно додана можливість надсилання повідомлень щодо пошкодженого або знищеного майна через Дію.

Наразі вже отримано понад 535 000 повідомлень від громадян. Вся ця інформація акумулюється й зберігається в Реєстрі пошкодженого й знищеного майна, який є основою для цифрового відновлення України.

З квітня розпочалася робота програми “єВідновлення”, яка дозволяє українцям отримувати фінансову підтримку для ремонту житла або компенсацію за зруйноване майно під час бойових дій. Міністр цифрової трансформації, віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, Михайло Федоров, докладно пояснив у прямому ефірі телемарафону про процес цифрового відновлення та використані технології.

Реалізація програми «єВідновлення» виявилася однією з найбільш складних задач, які ми взяли на себе. Процедура подання заяви в Дію супроводжується перевіркою в різних реєстрах. Далі інформація піддається обробці, зберіганню та логуванню з використанням електронного підпису. Це – повноцінна цифрова екосистема, що охоплює Реєстр пошкодженого та знищеного майна та можливість подати заяву через Дію. Вже зараз понад 50 тисяч українців подали заяви на отримання фінансової підтримки для ремонту житла. З них 19,3 тисячі осіб отримали виплати на суму 1,5 мільярда гривень. Ми також отримали 4,2 тисячі заявок на компенсацію за зруйноване майно

– підкреслив Михайло Федоров.

Віце-прем’єр-міністр додав, що команда Міністерства цифрової трансформації постійно працює над поліпшенням та спрощенням процедур надання послуг. Також проводиться аналіз законодавчих норм та регуляторних актів з метою забезпечення більшої зручності для громадян та більшої прозорості всіх процесів.

В цілому, процес цифрового відновлення в галузі будівництва було запущено ще у 2019 році, і ця ініціатива вже дала позитивний антикорупційний ефект. Завдяки впровадженню електронної системи в галузі будівництва, держава економила щорічно близько 3 мільярдів гривень. Щоб ще більше удосконалити цифрове відновлення в галузі будівництва, був розроблений законопроект 5655, який вдосконалює цифрові сервіси.

Також раніше ми повідомляли про шість галузей, що визначатимуть майбутнє країни

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *