Росія звільнила чотирьох українських дітей за посередництва Катару

За словами урядовця, поінформованого про це, Росія погодилася звільнити чотирьох українських дітей віком від 2 до 17 років і дозволити їм повернути їх до своїх сімей в Україну після того, як Катар втрутився як посередник
Росія звільнила чотирьох українських дітей. Фото - foreignukraines.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Washington Post, двоє дітей вже повернулися до родичів, а ще двоє, як очікується, возз’єднаються зі своїми родинами найближчими днями, сказав чиновник, який говорив на умовах анонімності, щоб обговорити делікатні дипломатичні переговори.

Роль Катару в переговорах, які тривали кілька місяців, виникла на прохання українського уряду.

Українські діти пройшли через посольство Катару в Москві та різними маршрутами поїхали додому. Деякі прямували або мали їхати з Росії в Україну через Естонію, Латвію, Литву та Польщу. Інші – через Білорусь.

Організація поїздки включала кілька видів транспорту, включаючи дипломатичний конвой, поїзд і приватний чартерний літак через Катар, сказав чиновник.

Ми вітаємо сьогоднішні позитивні новини про возз’єднання дітей зі своїми сім’ями в Україні завдяки посередницьким зусиллям Катару

– сказала Лолва Аль-Хатер, державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва.

За її словами, останніми тижнями офіційні особи Катару вели «постійний діалог з нашими українськими та російськими колегами».

Вони також приділяють дипломатичну увагу Катару. Маленька країна Перської затоки часто була ключовим учасником переговорів у глобальних кризах і, вважається, могла б зіграти величезну роль у переговорах щодо триваючої війни між Ізраїлем і ХАМАСом, войовничим угрупованням, яке контролює сектор Газа.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що українські діти, викрадені Росією, зазнають психологічного або фізичного насильства

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *