Українська Армія дронів поповнилась новими «пташками»

В Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що завдяки державному фінансуванню було закуплено і передано на фронт ще 840 розвідувальних та бойових безпілотників, що вже отримали прізвисько "пташки"
Державна програма Армія дронів зростає: на фронт передали ще понад 800 безпілотників. Фото - thedigital.gov.ua

Ці дрони призначені для виконання важливих завдань, які включають в себе розвідку, координацію артилерійського вогню та ліквідацію ворожих загроз.

Як повідомляє «Kreschatic», віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, розповів, що результати застосування безпілотників вражають усіх. Щотижня Армія дронів надсилає значну кількість безпілотників на фронт, щоб допомогти військовим у веденні спецоперацій. Цього разу на передову відправлять 500 дронів DJI Mavic 3E, 300 FPV-дронів Phoenix та 40 ударних коптерів Vampire. Це безпілотники, які забезпечать здатність військових виконувати розвідку, слідкувати за ворожими позиціями та наносити точні удари.

DJI Mavic 3E – це розвідувальні дрони, які можуть здійснювати розвідку в тилу ворога, фіксуючи рухи противника, військову техніку та їхні склади. Вони також допомагають координувати артилерійський обстріл ворожих позицій. Завдяки великому зуму камери, вони можуть робити це швидко і ефективно, не ризикуючи впасти під ворожий приціл.

Phoenix 03 Heavy UCAV – це українські FPV-дрони, які працюють як вдень, так і вночі. Вони здатні атакувати пункти спостереження ворога, уражати важку бронетехніку та нейтралізувати загрози.

Vampire – це ударні коптери з тепловізором, які можуть летіти на висоті до 400 метрів і використовувати різні види боєприпасів для ураження ворожого особового складу, бронетехніки, складів тощо.

Голова Держспецзв’язку, Юрій Щиголь, підкреслив, що безпілотники є важливими інструментами на фронті, що дозволяють українським захисникам ведення ефективних операцій проти російських окупантів. Кожен безпілотник, незалежно від його призначення, відіграє важливу роль на полі бою. Збройні сили України приділяють велику увагу підтримці цієї передової технології.

Нагадуємо, що у складі ЗСУ були сформовані перші в світі ударні роти безпілотників Армії дронів, які працюють відповідно до нової доктрини застосування безпілотників і досягають значних успіхів на фронті. Лише минулого тижня їхні підрозділи нанесли 428 результативних ударів по ворожій техніці.

Також раніше ми писали про те, що Зеленський і прем’єр-міністр Нідерландів в Одесі домовилися про посилення ППО

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *