Війна в Україні: головні новини станом на 608 день повномасштабного російського вторгнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія Володимира Путіна «є найогиднішим злом, яке світ бачив після Другої світової війни», і що російський президент та інші «російські злочинці повинні постати перед правосуддям за свої злочини»
Огляд головних новин війни Росії проти України. Фото - tvoemisto.tv

Як повідомляє «Kreschatic», Кулеба посилався на повідомлення Forbes про те, що Росія витратила на війну близько 167 мільярдів доларів у період з лютого 2022 року по серпень 2023 року, на які вона могла б побудувати майже 24 000 дитячих садків по всій Росії, або понад 4,5 тис. пологових будинків, або близько 17 тис. шкіл.

Натомість російські військові злочинці розбомбили українські дитсадки, пологові будинки, школи та лікарні, знищивши загалом майже 120 тисяч цивільних будівель.

Трьох мешканців Херсонської області затримали за підозрою в допомозі російським військам у нанесенні ударів по Херсону, повідомила в понеділок обласна прокуратура, повідомляє Kyiv Independent.

У оновлених даних розвідки Міністерство оборони Великої Британії заявило, що витрати російського уряду все більше зосереджуються на витратах на війну проти України.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав до парламенту для ратифікації законопроект про членство Швеції в НАТО, повідомили в президентстві Туреччини. Туреччина та Угорщина є єдиними членами НАТО, які ще ратифікували запит Швеції на членство.

Товарообіг між Росією та Індією за перші вісім місяців 2023 року зріс більш ніж удвічі порівняно з попереднім роком, досягнувши рекордного рівня майже в 44 мільярди доларів, повідомляє Kyiv Independent з посиланням на російське державне ЗМІ РИА Новости.

Пошкодження телекомунікаційного кабелю між Швецією та Естонією цього місяця було спричинено «зовнішньою силою або втручанням», заявив шведський уряд.

США вимагають конфіскації суперяхти Amadea вартістю 300 мільйонів доларів, яка, за їхніми словами, контролюється російським олігархом-мільярдером Сулейманом Керімовим, який потрапив під санкції. Яхта була вилучена на Фіджі і пришвартована в Сан-Дієго. Справа перебуває на розгляді суду на Манхеттені. За даними Forbes, статки Керімова та його родини становлять 10,7 мільярда доларів.

Левицю, врятовану із зоопарку в Україні, можуть повернути до Великобританії разом із її дитинчатами. BBC News повідомляло, що Айса була вагітна, коли її покинули в приватному зоопарку в Донецькій області на початку російського вторгнення. Її перемістили в інший заклад і народили дитинчат Тедді, Емі та Санту. Усі четверо тимчасово перебувають у Познанському зоопарку в Польщі.

Також читайте: Війна в Україні: головні новини станом на 607 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *