Війна в Україні: головні новини станом на 613 день повномасштабного російського вторгнення

Втрати Росії в Авдіївці можуть бути найбільшими у 2023 році, Україна та Нідерланди починають двосторонні переговори про гарантії безпеки
Війна в Україні: день 613. Фото - lb.ua

На Мальті розпочався третій раунд мирних переговорів за підтримки України, але без Москви, яка це засудила. Як повідомляє «Kreschatic», у заяві після цього український президент Володимир Зеленський сказав, що в ньому взяли участь 66 країн, що свідчить про те, що його план «поступово став глобальним». Це сталося після подібних зустрічей у Джидді та Копенгагені, і Україна сподівається зрештою провести саміт на рівні глав держав.

Відповідно до оновлених даних розвідки Міністерства оборони Великої Британії, російські сили в районі міста Авдіївка в Донецькій області, імовірно, зазнали найвищого рівня втрат за 2023 рік. Цей звіт з`явився після заяви президента України в п’ятницю про те, що російські війська втратили щонайменше одну бригаду військ, намагаючись наступати на Авдіївку.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак на початку цього місяця високо оцінив роль Катару у сприянні поверненню чотирьох українських дітей із російського полону.

Україна та Нідерланди почали переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки на Мальті, також повідомив Андрій Єрмак. Це шоста країна, яка розпочала двосторонні переговори з Україною щодо гарантій безпеки.

Заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький прямо звинуватив Росію в «провокуванні» та «розпалюванні» гібридних конфліктів у Європі, Африці та на Близькому Сході.

Ми попереджали, що закривання очей на порушення [Росією] міжнародного миру та безпеки розпалює конфлікти у світі

– сказав Точицький на тлі війни Ізраїлю та ХАМАС.

Володимир Зеленський раніше висловлював побоювання, що наслідки нападу ХАМАС на Ізраїль можуть поставити під загрозу військову підтримку України.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що український безпілотник впав на сховище ядерних відходів на Курській АЕС на заході Росії, пошкодивши його стіни.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 612 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *