Війна в Україні: головні новини станом на 612 день повномасштабного російського вторгнення

Росія втрачає бригаду в наступі на Авдіївку, потужні обстріли Херсона, Макрон засуджує зустріч Орбана з Путіним
Війна в Україні: день 612. Фото - hromadske.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська втратили щонайменше одну бригаду, намагаючись наступати на місто Авдіївка на сході України.

Як повідомляє «Kreschatic», Росія почала новий поштовх до оточення охопленого боями міста в середині жовтня, намагаючись витіснити українські позиції постійним обстрілом артилерії та хвилями військ і бойових машин.

Російські сили інтенсивно обстріляли центр Херсону, поранивши кілька людей і пошкодивши щонайменше 10 будівель, повідомили місцеві чиновники і працівники служб порятунку.

Європейська Рада окреслила плани конфіскувати заморожені російські активи і направити мільярди євро на підтримку України. У серії офіційних публічних висновків після кульмінації саміту лідерів ЄС було сказано, що «надзвичайні доходи приватних структур, що походять безпосередньо від заморожених активів Росії», можуть бути спрямовані на підтримку України та її відновлення.

Президент Франції Еммануель Макрон засудив нещодавню зустріч і рукостискання угорського лідера Віктора Орбана з Володимиром Путіним.

У ситуації, в якій ми перебуваємо з Росією, ми не повинні використовувати ці двосторонні контакти для переговорів щодо самих себе, які б послабили нашу єдність [щодо України]

– сказав Макрон після зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі.

Вищий слідчий орган Росії заявив, що відкрив кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство колишнього українського депутата Олега Царьова, проросійського діяча, який, як повідомлялося, був підготовлений Москвою очолити маріонеткову адміністрацію в Києві після російського вторгнення. Він перебуває в реанімації після поранення, повідомив російський чиновник.

Дружини та родини українських військовослужбовців зібралися на Майдані Незалежності в Києві, з вимогами дозволити добровільно демобілізуватися через 18 місяців служби.

Новий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо сказав іншим лідерам ЄС, що 50 мільярдів євро допомоги ЄС Україні повинні включати гарантії того, що ці кошти не будуть привласнені, повідомили в його офісі. «Україна — одна з найбільш корумпованих країн світу», — заявив він.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 611 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *