Без нашої підтримки Путін досягне успіху – Міністр оборони США закликав негайно затвердити план фінансування України

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у вівторок, що Росія досягне успіху в Україні, якщо Сполучені Штати не продовжуватимуть підтримувати Київ
Росія досягне успіху в Україні, якщо підтримка США не триватиме – глава Пентагону. Фото - radiosvoboda.org

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, Ллойд Остін і держсекретар Ентоні Блінкен виступили перед Комітетом з асигнувань Сенату щодо запиту президента Джо Байдена на 106 мільярдів доларів для фінансування амбітних планів щодо безпеки кордонів України, Ізраїлю та США.

Я можу гарантувати, що без нашої підтримки Путін досягне успіху. Якщо ми зараз витягнемо з-під них килим, Путін тільки зміцніє і зможе успішно робити те, що хоче.

– сказав Остін під час слухань.

Стверджуючи, що підтримка американських партнерів є життєво важливою для національної безпеки, Байден запросив для України 61,4 мільярда доларів, приблизно половина з яких буде витрачена в Сполучених Штатах на поповнення запасів зброї, виснажених попередньою підтримкою.

Конгрес уже схвалив 113 мільярдів доларів для України після вторгнення Росії в лютому 2022 року. Білий дім заявив, що має менше 5,5 мільярдів доларів коштів для продовження передачі зброї зі запасів США українським силам, які воюють проти Росії, пише The Reuters.

Шлях подальшої реалізації плану фінансування Байдена виглядає невизначеним. Демократи твердо підтримують стратегію Байдена щодо поєднання допомоги Україні з підтримкою Ізраїлю, як і багато республіканців у Сенаті та Палаті представників.

Але республіканці, які очолюють Палату представників, заперечують проти об’єднання двох питань, до яких приєдналися деякі члени партії в Сенаті.

Остін також сказав, що адміністрація Байдена хотіла б, щоб Україна продовжувала операції протягом зими, але Київ не зможе цього зробити, якщо не буде підтримки США.

Київські військові офіційні особи заявили в понеділок, що Росія збільшила свої сили навколо зруйнованого міста Бахмут на сході України та перевела свої війська з оборони на наступ, але Україна готова відбити атаки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Ллойд Остін і Ентоні Блінкен виступлять з екстреною заявою про необхідність негайно виділити пакет допомоги Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *