Війна в Україні: головні новини станом на 615 день повномасштабного російського вторгнення

Володимир Путін звинуватив Україну в антисемітському бунті в Дагестані, Білий дім відповідає на плани Республіканської палати представників щодо фінансування Ізраїлю та України. Фото - прес-служба Кремля

Як повідомляє «Kreschatic», у понеділок Білий дім заявив, що компенсація витрат на Ізраїль та Україну, яких домагаються республіканці, буде «руйнівною» для національної безпеки США.

Політизувати наші інтереси національної безпеки — це неправильно. Вимагання компенсацій для задоволення основних потреб національної безпеки Сполучених Штатів – як-от підтримка Ізраїлю та захист України від звірств і російського імперіалізму – було б розривом із нормальним двопартійним процесом і могло б мати руйнівні наслідки для нашої безпеки та союзів у наступні роки

– заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у понеділок, що він впевнений, що Палата представників США підтримає запит на додаткові кошти для українських військових, додавши, що йому відомо про «значний політичний опір» положенням законопроекту. Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив минулого тижня, що фінансування підтримки України та Ізраїлю має розглядатися окремо, припустивши, що він не підтримає пакет допомоги президента Джо Байдена обом країнам на 106 мільярдів доларів.

Президент Росії Володимир Путін без будь-яких доказів заявив, що українські агенти західних розвідувальних агенцій стоять за заворушеннями у Дагестані, метою яких був літак з Ізраїлю. У сутичках з поліцією постраждали 20 осіб. Путін назвав насильство частиною зусиль США послабити Росію. Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі назвав звинувачення Путіна «класичною російською риторикою», заявивши, що «Захід не має до цього відношення».

Молдова заблокувала доступ до веб-сайтів провідних російських ЗМІ, зокрема агентств «Інтерфакс» і ТАСС, звинувативши їх в участі в інформаційній війні проти країни. Служба розвідки та безпеки Молдови оприлюднила указ, який містить список 31 веб-сайтів, які мають бути негайно заблоковані через «онлайн-контент, який використовується в інформаційній війні проти Республіки Молдова».

Перший американський бойовий літак F-16 з числа тих, які Нідерланди передадуть Україні, прибуде до тренувального центру Румунії протягом двох тижнів, заявив у понеділок прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Через російський обстріл у понеділок Херсонщини на півдні України загинуло двоє мирних жителів.

Росія значно наростила свої сили навколо Бахмуту, а її солдати перейшли з оборонної позиції до активних дій.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що підтримувана державою російська приватна військова компанія вперше намагалася залучити жінок до бойових дій в Україні.

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що затримала в Криму росіянина за підозрою в державній зраді, звинувачуючи його в передачі Україні військової таємниці, повідомляє державне інформаційне агентство.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 614 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *