Війна в Україні: головні новини станом на 614 день повномасштабного російського вторгнення

Україна та Росія повинні домовитися про припинення конфлікту, каже союзник Путіна Лукашенко, українські мирні переговори на Мальті пройшли без присутності Москви
Війна в Україні: день 614. Фото - lb.ua

Як повідомляє «Kreschatic», самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна і Росія зайшли в глухий кут на передовій своєї війни, і обидві сторони повинні сісти за стіл і домовитися про припинення конфлікту. Лукашенко, ключовий союзник Путіна, описав нинішній стан конфлікту як «серйозний глухий кут».

Четверо українських міліціонерів отримали поранення від випущеного російськими військами снаряду, який розірвався біля їхнього поліцейського автомобіля в місті Сіверськ, що на території тимчасово окупованої Донецькій області.

На Мальті розпочався третій раунд мирних переговорів без участі Москви. У своїй заяві український президент Володимир Зеленський зазначив, що в ньому взяли участь 66 країн, що свідчить про те, що його план «поступово став глобальним». Заступник міністра України Микола Точицький заявив, що Україна прагне провести цього року глобальний «саміт миру» світових лідерів.

Росія заявляє, що збила 36 українських безпілотників над Чорним морем і Кримським півостровом. У місцевих ЗМІ з’явилися заяви про те, що пожежа на нафтопереробному заводі вранці в неділю була спричинена ударом безпілотника або уламками збитого безпілотника.

Згідно з даними Міністерства оборони Великої Британії, російські війська цього року зазнали одних із найбільших втрат у країні внаслідок триваючих «важких, але безрезультатних» боїв навколо міста Авдіївка Донецької області.

Росія конфіскує активи держав ЄС, які вона вважає недружніми, якщо блок «вкраде» заморожені російські кошти, намагаючись фінансувати Україну, заявив спікер Держдуми РФ Володін. Ці коментарі були зроблені після того, як Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської комісії, заявила, що виконавча влада ЄС працює над пропозицією об’єднати частину прибутків, отриманих від заморожених російських державних активів, для допомоги Україні та її післявоєнній відбудові.

Натовп у переважно мусульманському регіоні Росії Дагестан увірвався в аеропорт Махачкали в пошуках єврейських пасажирів, які прибули з Ізраїлю, після того, як з’явилася інформація, що рейс з Тель-Авіва прибуває до міста. Були повідомлення про кілька поранених в аеропорту, а деякі пасажири були змушені сховатися в літаках або ховатися в аеропорту, побоюючись нападу.

Близько 2000 українців пробігли в неділю в Києві дистанцію 1 км, одягнувши нагрудники з ім’ям людини замість номера. Кожен бігун обрав одну людину, якій присвятив свій пробіг. Подружжя, діти, друзі, брати і сестри, сусіди та колеги бігли за кимось із знайомих, хто був убитий, полонений чи поранений під час війни.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 613 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *