Війна в Україні: головні новини станом на 619 день повномасштабного російського вторгнення

Адміністрація Байдена оголосила в п’ятницю, що США надає Україні додаткові озброєння та обладнання на 425 мільйонів доларів для її поточної боротьби з вторгненням Росії
Ольга Лисенко 595 Коментувати
США нададуть Україні 425 мільйонів доларів додаткової військової допомоги, Зеленський розмірковує про вибори. Фото - tsn.ua

Як повідомляє «Kreschatic», в пакеті використовуються останні кошти Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI), фонду на суму понад 18 мільярдів доларів, який дозволив адміністрації Байдена купувати зброю у промисловості, а не отримувати зброю із запасів зброї в США.

Українські військові, які досягли окупованого берега Дніпра, тримаються за плацдарм на контрольованій Росією території на півдні країни, незважаючи на запеклі бомбардування. Морська піхота забезпечила плацдарм, який міг би дозволити Україні повернути більшу частину Херсонської області, яка лежить між українською територією та Кримом, захопленим Росією в 2014 році.

Президент України Володимир Зеленський розглядає «за» і «проти» проведення президентських виборів наступної весни, заявив міністр закордонних справ. «Ми не закриваємо цю сторінку. Президент України розглядає і зважує різні «за» і «проти», – сказав Дмитро Кулеба на брифінгу, додавши, що проведення виборів під час війни з Росією спричинить «безпрецедентні» виклики.

У п’ятницю Росія здійснила найбільшу за кілька тижнів атаку безпілотників на Україну, вразивши критично важливу інфраструктуру на заході та півдні України та знищивши приватні будинки та комерційні будівлі в Харкові.

Росія має намір дотримуватися мораторію на заборону ядерних випробувань, незважаючи на відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань, заявили в МЗС.

Російський суд засудив Петра Верзілова, активіста, пов’язаного з групою Pussy Riot, до восьми з половиною років позбавлення волі за порушення російського закону про сувору цензуру. 36-річного чоловіка засудили «заочно», оскільки він не проживав у Росії з 2020 року, повідомляє MediaZona, опозиційний новинний сайт, який він заснував.

Кремль прокоментував новий пакет санкцій США, заявивши, що Росія навчилася «долати» такі економічні перешкоди з початку війни в Україні. Вчора Вашингтон ввів санкції проти кількох російських енергетичних і фінансових компаній, які, як він заявив, підтримують наступ Росії на Україну.

Глава австрійського Raiffeisen Bank International (RBI) заявив, що терміни продажу або виділення його великих операцій у Росії значною мірою поза його контролем. Росія принесла 45% прибутку RBI за перші дев’ять місяців року, хоча він повідомив про 30% зниження обсягу своїх кредитів у Росії в третьому кварталі порівняно з роком раніше.

Російська православна церква закликала Аллу Пугачову, найвідомішу поп-співачку країни, яка цього тижня повернулася додому, вибачитися за її критику війни Росії в Україні.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 618 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *