Війна в Україні: головні новини станом на 620 день повномасштабного російського вторгнення

Українські ракети вдарили по кримському суднобудівному заводу, Зеленський заперечує тиск західних лідерів щодо переговорів з Росією
Ольга Лисенко 623 Коментувати
Президент України Володимир Зеленський і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. Фото - прес-служба президента України

Українські ракети вдарили по кримському суднобудівному заводу, Зеленський заперечує тиск західних лідерів про переговори з Росією

Президент України Володимир Зеленський підтвердив свою позицію, що зараз не час для переговорів з Росією, а також заперечив, що будь-які західні лідери чинили на нього тиск.

Як повідомляє «Kreschatic», нібито ведуться таємні переговори, щоб визначити, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб забезпечити мирну угоду з Росією, повідомляв раніше американський канал новин NBC з посиланням на високопоставленого чиновника США та іншого колишнього високопосадовця, які поінформували мережу про попередні плани.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн прибула до Києва в суботу напередодні звіту, який ЄС має представити наступного тижня про прогрес України в її заявці на членство. Вона сказала, що ЄС підтримуватиме Україну «стільки, скільки буде потрібно», і що країна досягла «чудового прогресу» на шляху вступу до ЄС.

Україна атакувала російську суднобудівну верф у кримському портовому місті Керч у суботу, пошкодивши одне судно, повідомило Міноборони Росії. З нібито 15 випущених ракет нібито 13 були знищені в повітрі, а одна влучила в корабель, повідомили в міністерстві. У ньому не було зазначено назви корабля. Українські військові повідомили, що ВМС Росії розмістили там один із своїх найсучасніших кораблів – носій крилатої ракети «Калібр».

Зараз російські війська зосереджені на захопленні коксохімічного заводу Авдіївки, заявив мер міста Віталій Барабаш. За його словами, перехоплення аудіопередач показало, що Москва тепер намагається втілити цей задум. Але британська розвідка припускає, що Росія зазнала великих втрат під час штурму міста на Донбасі.

Україна заявила, що заочно порушила кримінальну справу проти патріарха Кирила, лідера Російської православної церкви, за виправдання вторгнення Росії. Найвпливовіший духовний лідер Москви, палкий прихильник президента Володимира Путіна, назвав війну історичною битвою проти «сил зла».

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 619 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *