Андрій Єрмак дав інтерв`ю Politico і розкритикував Захід через «втому від війни»

Ті, хто втомився від війни в Україні, можуть «прокинутися» у світі, де буде менше свободи і безпеки, сказав Андрій Єрмак
Ольга Лисенко 690 Коментувати
Голова Офісу президента України критикує Захід через «втому від війни». Фото - Офіс Президента України

Світові лідери повинні підтримувати Україну, незважаючи на додаткові виклики, пов’язані з війною Ізраїлю та ХАМАС, сказав POLITICO в інтерв’ю з Києва глава Офісу президента України, повідомляє «Kreschatic»

Андрій Єрмак також різко відкинув ідею, озвучену минулого тижня прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні під час розмови з російськими пранкерами, що багато хто втомився від війни в Україні, яка в минулу п’ятницю зіткнулася з найбільшою атакою безпілотників за останні тижні на критичну інфраструктуру на півдні та заході країни.

Мелоні сказала в телефонній розмові, під час якої вона думала, що розмовляє з президентом Африканського Союзу, що існує «багато втоми… з усіх боків», і що «всі розуміють, що нам потрібен вихід».

Навіть якщо є люди, які відчувають цю втому, я впевнений, що вони не хочуть завтра прокидатися в світі, де буде менше свободи і безпеки, і наслідки цього триватимуть десятиліттями.

Уявіть на мить, якби Британія в 1939 році відчула втому від Польщі, або якби США… відчули втому від Британії, чи існувала б така Польща, як сьогодні, Британія чи Європа, якою ми її бачимо зараз? Ми не могли дозволити собі втому ні тоді, ні зараз. Це точно повториться, якщо ці люди з «втомою» перестануть підтримувати Україну.

– відповів на це Єрмак.

Тупик у контрнаступі, який веде українська армія, призвів до прогнозів замороженого конфлікту, оскільки Кремль сподівається, що мінлива міжнародна ситуація — з розпалом Близького Сходу та роком виборів у США попереду — підірве зобов’язання підтримати вимогу Зеленського допомогу, пише POLITICO.

Єрмак наполягає на тому, що Україна «ніколи не буде жити в режимі замороженого конфлікту», і попередив, що скарги на «втому від війни» відіб’ються на західних державах так само, як і на Україні, стверджуючи, що цей наратив обумовлений поштовхом російської пропаганди, щоб послабити рішучість союзників, коли війна Ізраїлю та ХАМАС відвернула увагу світових столиць.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна втратила свій найкращий шанс перемогти Путіна – The Telegraph

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *