Путін вдруге за місяць приїхав до Ростову: Пєсков пояснив мету поїздки

Президент країни-агресорки Володимир Путін відвідав штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону, де оцінив стан збройних сил Росії в Україні в умовах, коли війна затягується до зими
Ольга Лисенко 554 Коментувати
Путін начебто відвідав південний військовий штаб, щоб оцінити хід війни в Україні. Фото - Pool Sputnik Kremlin

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Washington Post, це був його другий публічний візит до штабу менш ніж за місяць. На відео, опублікованому російським державним інформаційним агентством, видно, як Путіна ввечері в четвер вітають міністр оборони Шойгу та начальник Генерального штабу Герасимов начебто невдовзі після прибуття до південного військового штабу, який знаходиться менш ніж за 100 кілометрів від південно-східного кордону України.

Майже 21 місяць війни значно послабив військові ресурси як Росії, так і України. З настанням зими бойові дії, ймовірно, переростуть у війну на виснаження, і аналітики очікують незначних змін на лінії фронту протяжністю понад 1000 кілометрів, пише WP.

Невдовзі після візиту Путіна до військового штабу прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія наполегливо досягає своїх цілей в Україні.

За відсутності умов для політико-дипломатичного врегулювання ми продовжуємо “спеціальну військову операцію”

– сказав Пєсков.

Коментуючи слова президента України Володимира Зеленського щодо нових здобутків силами Києва, Пєсков сказав, що «президент Зеленський шалено обіцяє військові успіхи своїм донорам, які стурбовані».

Вони повинні розуміти, що перемоги на полі бою вони не отримають. Чим швидше вони це зрозуміють, тим раніше можуть виникнути умови для врегулювання

– сказав рупор Кремля.

У південному військовому штабі Путіна «ознайомили з новими видами військової техніки» та поінформували про хід війни, сказав Пєсков, повідомляє російське державне інформаційне агентство ТАСС.

Путіну показали всюдихід китайського виробництва — Desertcross 1000-3 — згідно з відео, оприлюдненим російським державним інформаційним агентством РІА Новини. Автомобіль був пофарбований у колір піску, а поруч на інформаційному щиті написано, що він призначений для розвідки, рейдових і пошуково-рятувальних операцій, а також для перевезення техніки по поганих дорогах.

Путін здійснив візит, повертаючись із поїздки до Казахстану, де він мав на меті зміцнити зв’язки з колишнім радянським сусідом Росії та головним економічним партнером у розпал напруженості із Заходом через Україну.

Під час візиту Путіна в Ростов-на-Дону Росія атакувала Україну безпілотниками. Військово-повітряні сили України заявили, що перехопили п’ять безпілотників і одну ракету, запущені по Дніпропетровській, Харківській, Миколаївській, Полтавській і Київській областях України. Ще один безпілотник і ракету не вдалося перехопити.

В офісі Зеленського повідомили, що за минулу добу на півдні країни внаслідок російського обстрілу загинуло двоє людей.

У п’ятницю українська військова розвідка повідомила про пошкодження в Криму кількох російських десантних кораблів “Серна”, призначених для висадки штурмових десантів і транспортування вантажів.

Також раніше ми писали про те, що Путін знову приїхав до Казахстану і знову не зміг вимовити по батькові президента Токаєва

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *