Продовжуйте постачати зброю – президент Латвії емоційно звернувся до країн, які підтримують Україну

Президент Латвії Едгарс Рінкевич каже, що Захід повинен озброїти Україну, щоб утримати Росію від майбутніх глобальних авантюр
Ольга Лисенко 615 Коментувати
Президент Латвії Едгарс Рінкевич під час інтерв`ю AP. Фото - apnews.com

Як повідомляє «Kreschatic», президент Латвії сказав в інтерв’ю Associated Press, що «важливо насправді боротися за міжнародний мир і мир в Європі, тому що якщо ми зупинимо Росію в Україні, то Росія не зможе кинути виклик іншим країнам».

Едгарс Рінкевич каже, що Росія планує тривалу війну в Україні, і він має повідомлення для країн, які вагаються щодо продовження військової підтримки Києва: продовжуйте постачати зброю, інакше українці програють, а Росія матиме зелене світло для погроз іншим у майбутньому.

Він також вказав на руйнівну роль, яку російська група найманців Вагнера відіграє в Африці, і згадав про зустрічі росіян з офіційними особами ХАМАСу, правлячих бойовиків Сектору Газа, раптова атака яких в Ізраїлі 7 жовтня вбила близько 1200 людей.

У липні Рінкевич склав присягу як президент Латвії, яка була частиною Радянського Союзу до його розпаду в серпні 1991 року. Балтійська країна з населенням 1,9 мільйона у 2004 році приєдналася до Європейського Союзу та НАТО, утримуючи ключову позицію на їх східному фланзі з 214-кілометровим кордоном з Росією.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ЄС може не реалізувати свій план надати Україні 20 млрд євро на військову допомогу

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *