Західні ЗМІ назвали ім’я координатора підривів на «Північних потоках»: ним виявився полковник ССО

 В західних засобах масової інформації з’явилась новина про те, хто координував підрив «Північних потоків» в Балтійському морі, щл відбулось восени 2022-го.
Ольга Лисенко 1.5k Коментувати
Фото - liga.net

Як виявилось, цією людиною є полковник ССО Роман Червінський. Принамні про це, як пише «Kreschatic», йдеться в матеріалі видання The Washington Post, яке посилається на власні джерела, серед яких є як українські, так і європейські чиновники. При цьому сам полковник Сил спецоперацій Червінський спростив таку інформацію, що передав через свого адвоката.

Джерела пишуть, що Червінський координував групу людей з шести чоловіків. Останні взяли в оренду парусник під вигаданими іменами та застосували глибоководне спорядження для того, щоб встановити вибухівку на трубопроводі.   

Видавництво говорить, що Червінський підкорюється генерал-майору Віктору Ганущаку, а той в свою чергу, надавав звітність Валерію Залужному, головнокомандуючому ЗСУ.

В цей же час сам Червінський через свого правозахисника спростовує всі подібні звинувачення. При цьому він повідомляє, що вся ця інформація розповсюджується кремлівською пропагандою.

Як відомо, наразі Червінський знаходиться під арештом. Його звинувачують  в перевищенні обов’язками по справі про ракетні обстріли аеродрому «Канатово», що сталось влітку 2022-го. Його підозрюють в тому, що він видав ворогу з РФ координати аеродрому, коли хотів завербувати російського військового без згоди з власним керівництвом. В решті решт РФ нанесла ракетний удар по аеродрому.

Червінський називає свій арешт політичною помстою за критику президента України.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про те, що бійці ДПСУ підняли прапор України в селі Тополі що на Харківщині.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *