Війна в Україні: головні новини станом на 629 день повномасштабного російського вторгнення

Сі та Байден обговорять війну в Україні на зустрічі АТЕС, Німеччина заявляє, що допомога Україні буде «значно розширена» у 2024 році
Ольга Лисенко 618 Коментувати
629 день повномасштабного російського вторгнення. Фото - Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Як повідомляє «Kreschatic», очікується, що Сі Цзіньпін і Джо Байден обговорять Україну, Близький Схід, зв’язки Північної Кореї з Росією, Тайвань, права людини, штучний інтелект під час зустрічі, запланованої на середу в рамках саміту АТЕС.

Угорщина блокуватиме виплату чергового траншу військової допомоги Україні в рамках Європейського миротворчого фонду, поки Київ не надасть «гарантій» того, що OTP bank або інші угорські фірми не потраплять у чорний список «міжнародних спонсорів війни», заявив міністр закордонних справ країни.

Російський обстріл у понеділок пошкодив лікарню та будинки в Херсоні, убивши трьох людей і поранивши щонайменше 12, заявив місцевий губернатор Олександр Прокудін.

Допомога Німеччини Україні буде «значно розширена» наступного року, заявила міністр закордонних справ Анналена Бербок. Вона сказала:

Ми не лише продовжуватимемо нашу підтримку України, ми продовжуватимемо її розширювати та збільшувати, особливо з боку Федеративної Республіки Німеччини. Наша підтримка буде значно розширена, особливо в наступному році.

Щонайменше троє російських офіцерів загинули в контрольованому Москвою Мелітополі у результаті вибуху, який українська розвідка назвала «актом помсти» місцевих груп опору.

Державний секретар США Ентоні Блінкен і новопризначений міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон обговорили конфлікт Ізраїлю та ХАМАС, відносини з Китаєм і допомогу Україні під час телефонної розмови в понеділок, повідомили в Держдепі.

Держсекретар Блінкен і лорд Кемерон підкреслили безперервність особливих стосунків між США та Великою Британією та їх важливість для регіональної та глобальної безпеки

– сказав речник Держдепартаменту Метью Міллер, коментуючи розмову.

Блінкен пообіцяв, що забезпечить підтримку США, включаючи допомогу, щоб пережити зиму, коли очікується, що Росія знову завдасть удару по інфраструктурі України. Блінкен зустрівся з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні.

Організація Save Ukraine, яка зосереджується на порятунку найбільш уразливих верств населення України, повідомила, що її рятувальники евакуйували понад 108 880 людей з лінії фронту після того, як Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року. Вона заявила, що її рятувальна мережа надала гуманітарну допомогу понад 186 450 осіб, а оператори гарячої лінії зареєстрували понад 161 425 дзвінків від українців, які терміново потребують допомоги.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав збільшити військову допомогу Україні, ухвалити рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС у грудні та прискорити роботу над 12-м пакетом санкцій проти Росії. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель заявив, що Україна є головним пріоритетом блоку і що «не буде втоми від наших зобов’язань» щодо підтримки країни. У понеділок після привітання Кулеби 27 міністрів закордонних справ ЄС ухвалили спільне повідомлення про підтримку України.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 628 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *