Війна в Україні: головні новини станом на 630 день повномасштабного російського вторгнення

Збільшення втрат, завданих російським військам під Авдіївкою, погіршить загальну позицію Росії у веденні війни, заявив президент України Володимир Зеленський. За його словами, російські сили втрачали людей і техніку в районі Авдіївки швидше, ніж під час багатомісячних боїв під Бахмутом
Ольга Лисенко 751 Коментувати
Втрати під Авдіївкою вплинули на загальний стан російських військ в Україні, збільшуються можливості українського морського експорту. Фото - armyinform.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic», російська армія «знищила» майже всю українську літературу на території Донецької та Луганської областей, написав на Х колишній заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов.

Міністр оборони Німеччини заявив, що ЄС не досягне мети поставити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів і ракет до березня наступного року. Коментарі Бориса Пісторіуса, перше публічне визнання високопоставленого європейського міністра, що ціль не буде досягнуто, були зроблені перед самітом міністрів оборони ЄС у Брюсселі в середу.

Німецький виробник зброї Rheinmetall поставить в Україну 25 основних бойових танків Leopard 1A5 в рамках замовлення, оплаченого урядом Німеччини, повідомила компанія, пише Kyiv Independent.

Україна та Британія домовилися про знижки на страхування військових ризиків для українського експорту, в тому числі через Чорноморський коридор, заявив український прем’єр-міністр Денис Шмигаль. «Це зробить Чорноморський коридор більш доступним для ширшого кола експортерів».

Росія засудила чоловіка до шести років позбавлення волі за псування плакатів із зображенням російських солдатів, відзначених як «герої» за бойові дії в Україні, повідомляє AFP.

Українські війська закріпилися на східному березі Дніпра на півдні України, заявив глава Генштабу Володимира Зеленського. Заява Андрія Єрмака стала першим офіційним визнанням того, що українські війська присутні на східному березі Дніпра в Херсонській області.

Командувач Сухопутних військ України генерал Олександр Сирський заявив, що російські війська посилюють використання безпілотників-камікадзе, а також, що Росія, незважаючи на великі втрати, атакує українські позиції під Куп’янськом.

Губернатор Дніпропетровської області Сергій Лисак заявив, що у вівторок Росія 11 разів завдала ударів по Нікопольському району з безпілотників-камікадзе та артилерії. У Telegram він написав, що найбільшого обстрілу зазнав райцентр, внаслідок чого загинув 26-річний чоловік.

Колишній детектив Сергій Хаджикурбанов, засуджений за участь у вбивстві журналістки-розслідувачки Анни Політковської в 2006 році, був помилуваний після бойових дій в Україні, повідомив його адвокат.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 629 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *