Війна в Україні: головні новини станом на 631 день повномасштабного російського вторгнення

Росія заявила, що вступ України до військового альянсу НАТО під проводом США буде неприйнятним
Ольга Лисенко 534 Коментувати
Чехія заморозила російську державну власність, Росія визнає, що українці утримують територію на незаконно окупованому березі Дніпра. Фото - AP

Незалежно від того, частинами чи будь-якою формою, вступ України до НАТО є неприйнятним для Росії.

– заявила журналістам Марія Захарова, речник МЗС Росії, повідомляє «Kreschatic».

Чехія заморозила майно, яке належить Росії на території Чехії. Ян Ліпавський, міністр закордонних справ Чехії, сказав:

За моєю пропозицією уряд сьогодні схвалив заморожування російських державних активів у Чехії. На цьому комерційна діяльність, з якої Росія фінансує вбивства українців, закінчується.

Російська ракета вбила двох працівників служби надзвичайних ситуацій на півдні України, коли вони гасили пожежу, що виникла лише кілька хвилин тому. Ще щонайменше семеро людей отримали поранення внаслідок обстрілів у Запорізькій області, під час яких російські війська за півгодини випустили три ракети, повідомив губернатор області Юрій Малашко.

ЄС запропонував заборонити експорт верстатів і деталей машин, які Росія використовує для виробництва зброї, націленої на Україну, свідчать документи, з якими ознайомилося Bloomberg. Пропозиція міститься в 12-му пакеті санкцій ЄС, який також включає заборону на алмази, повідомляє видання.

Росія вперше заявила, що частина українських військ зайняла позиції на контрольованому Росією березі Дніпра.

У звіті Wall Street Journal говориться, що українські морські піхотинці зміцнюють позиції в трьох селах на східному березі Дніпра, зокрема розміщують броньовані Humvee і принаймні одну бойову машину піхоти, а також перерізали одну дорогу, яку росіяни використовували для поповнення військ.

НАТО оголосило, що придбає шість літаків Boeing для заміни старіючого парку літаків спостереження AWACS, зміцнюючи можливості альянсу відстежувати загрозу з боку Росії, повідомляє AFP.

Угорщина домагалася перегляду політики ЄС щодо України, не погоджуючись з Німеччиною, Литвою, Фінляндією та Ірландією, які підтримали швидше зближення Києва з блоком і надання йому більшої допомоги.

Папа Римський Франциск закликав вірян регулярно молитися за мир в Україні, на Близькому Сході, в Судані та інших місцях, охоплених війною.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 630 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *