Війна в Україні: головні новини станом на 634 день повномасштабного російського вторгнення

Президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти 37 російських груп і 108 осіб, включаючи колишнього прем’єр-міністра та колишнього міністра освіти, і заявив, що вони спрямовані на боротьбу з викраденням дітей з України під час війни та іншим російським терором
Ольга Лисенко 586 Коментувати
Володимир Зеленський ввів санкції проти 37 російських груп і 108 осіб, 400 міст і сіл зазнали великої атаки безпілотників. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», українські чиновники заявили в суботу, що збройні сили збили 29 з 38 безпілотників під час нічного рейду. Від атак безпілотників постраждали понад 400 міст і сіл на півдні, південному сході та півночі країни, включно з нафтопереробним заводом в Одесі.

Українські війська намагаються відкинути російські сили, розташовані на східному березі Дніпра, повідомили військові через день після того, як Україна заявила, що убезпечила кілька плацдармів на тому боці річки, яка розділяє частково окуповану Херсонську область.

Двоє українських надзвичайників загинули в суботу в Запорізькій області від ракетних обстрілів Росії. Українська поліція повідомила, що семеро людей також отримали поранення, коли Росія завдала серії ракетних ударів по селу Комишуваха, неподалік від лінії фронту в Запорізькій області.

На брифінгу розвідка Міністерства оборони Великої Британії зазначила, що російські сили зазнали «особливо великих втрат» у боях навколо Авдіївки, одного з трьох районів, де ведуться важкі наземні бої. Незважаючи на важкі бої, МО заявило, що жодна зі сторін не досягла значного прогресу.

Угорщина повинна сказати «ні» нинішній європейській моделі, побудованій у Брюсселі, заявив прем’єр-міністр Віктор Орбан на з’їзді своєї партії «Фідес» у суботу, оскільки його уряд продовжує заперечувати проти приєднання України до ЄС.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав президента Росії Володимира Путіна зробити перший крок до мирного вирішення конфлікту в Україні.

Понад 100 російських лікарів підписали спільний лист із закликом до Путіна звільнити жінку, ув’язнену за акцію протесту в супермаркеті проти війни в Україні. Минулого тижня суд Санкт-Петербурга засудив 33-річну Олександру Скочиленко до семи років позбавлення волі за поширення «неправдивої інформації» після того, як вона замінила цінники в супермаркеті гаслами, що критикують війну Росії в Україні.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 633 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *