Війна в Україні: головні новини станом на 636 день повномасштабного російського вторгнення

Міністр оборони США Ллойд Остін здійснив неоголошений візит до Києва. Після поїздки до Києва з Польщі Остін зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони Рустемом Умеровим і начальником Генштабу генералом Валерієм Залужним
Ольга Лисенко 507 Коментувати
Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про додаткове озброєння на 100 мільйонів доларів під час раптового візиту до Києва. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Остін оголосив, що Пентагон надішле Україні додаткові 100 мільйонів доларів зброї з існуючих запасів США, включаючи артилерію та боєприпаси для систем ППО. Пакет також включає високомобільну артилерійську ракетну систему HIMARS. Остін заявив, що зусилля України перемогти російські війська «важливі для решти світу» і що підтримка США триватиме «довго».

Україна звільнила двох високопоставлених чиновників з кіберзахисту, коли прокуратура оголосила про розслідування ймовірних розтрат в урядовому агентстві з кібербезпеки. Уряд звільнив голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (ДСЗІ) Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору, написав у Telegram представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

У понеділок Росія заборонила в’їзд низці офіційних осіб з Молдови та поскаржилася на кроки її проєвропейського уряду щодо блокування російських ЗМІ перед місцевими виборами на початку цього місяця. Ці кроки стали останніми в серії різких суперечок між двома сторонами та звинувачень Молдови в тому, що Росія чинить тиск на справи колишньої радянської держави та прагнення президента Майї Санду приєднатися до Європейського Союзу.

Зеленський зустрівся з генеральним директором Fox Corp Лакланом Мердоком в українській столиці, що стало «дуже важливим сигналом» підтримки в той час, коли увага світових ЗМІ переключилася з війни в Україні. Старший син медіа-магната Руперта Мердока є провідною фігурою в ЗМІ з аудиторією, що схиляється до республіканців. Його візит відбувся в той момент, коли в Україні зростає занепокоєння щодо майбутнього життєво важливої американської військової та економічної допомоги, оскільки війні з Росією не видно кінця.

Росія оголосила в розшук українську співачку Джамалу, яка перемогла на пісенному конкурсі Євробачення-2016, повідомляють державні інформаційні агентства в понеділок. У звітах йдеться, що в базі даних Міністерства внутрішніх справ співачка Сусана Джамаладінова, відома як Джамала, перебуває в розшуку за порушення закону, прийнятого минулого року, який забороняє поширення так званої фейкової інформації про російських військових і триваючі бойові дії в Україні.

Двоє людей загинули рано в понеділок після того, як російські війська обстріляли автостоянку в Херсоні, повідомила влада. Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом артилерійського обстрілу, внаслідок якого постраждала ще одна особа, повідомили в обласній прокуратурі.

Також унаслідок артобстрілу російської артилерії міста Нікополь у центральній частині Дніпропетровщини загинула літня жінка та отримав поранення чоловік, повідомив губернатор області. «Пошкоджено лінію електропередач та газопровід», – повідомив Сергій Лисак у Telegram.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 635 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *