Війна в Україні: головні новини станом на 638 день повномасштабного російського вторгнення

Ольга Лисенко 552 Коментувати
Група Рамштайн із союзників України створює коаліцію ППО, канцлер Німеччини закликав Путіна під час відеоконференції G20 вивести всі війська з України. Фото - Міноборони України

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський зазначив, що коаліція була сформована на віртуальному засіданні групи Ramstein з вивчення військових потреб України. Німеччина заявила про це, а Франція візьме на себе провідну роль. «Зараз не все можна оприлюднювати, але український повітряний щит з кожним місяцем стає сильнішим», — сказав Зеленський.

Литва заявила, що передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає три мільйони набоїв, системи дистанційного підриву та зимове спорядження.

Румунський чорноморський порт Констанца відвантажив рекордні 29,4 млн тонн українського зерна з січня по жовтень, повідомляє Reuters з посиланням на керівництво порту.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що закликав Володимира Путіна припинити війну Москви проти України та вивести всі війська під час першого відеосаміту G20, в якому президент Росії брав участь. Виступаючи на віртуальній зустрічі G20, Путін сказав, що Росія завжди була «готова до переговорів», щоб покласти край «трагедії» війни, але потім звинуватив Київ у відсутності таких переговорів.

Зеленський сказав, що українські війська стикаються з «важкими» оборонними операціями на частинах східного фронту з настанням зимових холодів. За його словами, сили на півдні все ще ведуть наступальні дії.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати кандидатуру України на членство в ЄС. Європейські лідери зустрінуться 14 і 15 грудня, щоб обговорити заявку України на вступ до ЄС.

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що наступного місяця очікує «важкої» зустрічі щодо приєднання України до ЄС. Він пообіцяв зробити «все від мене залежне», щоб прийняти рішення в грудні.

ЄС схвалив виплату додаткової макрофінансової допомоги Україні в розмірі 1,5 мільярда євро. Це 10-й платіж, здійснений у рамках програми підтримки української економіки на 18 мільярдів євро.

У Кремлі заявили, що політику помилування в’язнів в обмін на бойові дії в Україні “не переглядають”. Це сталося після повідомлень місцевих ЗМІ про звільнення російського вбивці-сатаніста.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 637 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *