Війна в Україні: головні новини станом на 640 день повномасштабного російського вторгнення

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідно забезпечити три ключові «перемоги» за кордоном, включаючи схвалення основних пакетів допомоги від Конгресу США та Європейського Союзу та офіційний початок переговорів про вступ до ЄС
Ольга Лисенко 602 Коментувати
Володимир Зеленський каже, що Україні потрібні великі пакети допомоги від США та ЄС та поговорив з прем’єр-міністром Нідерландів, який йде у відставку після неочікуваних результатів виборів. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський обговорив «зусилля щодо збереження європейської єдності» під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, який покидає свою посаду, після того, як Партія свободи (PVV) ультраправого політика Герта Вілдерса набрала найбільшу кількість голосів на виборах у Нідерландах.

Кайса Оллонгрен, міністр оборони Нідерландів, висловила надію, що військова підтримка Києва продовжиться, але також стурбована позицією PVV щодо України.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що вважає війну між Україною та Росією «замороженим конфліктом».

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що російські війська в Україні продовжують зазнавати масових втрат від українських дальніх високоточних ударів далеко за лінією фронту.

Профспілка автоперевізників України заявила, що надії на швидке припинення протестів польських далекобійників на кордоні згасають.

Фінляндія тимчасово закрила вісім пасажирських рейсів до Росії, залишивши один.

Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що високий потік мігрантів через Росію має припинитися.

Віце-прем’єр-міністр України Ольга Стефанішина заявила, що накласти вето на європейські прагнення країни на саміті ЄС наступного місяця «було б безвідповідальністю інших».

Лідери Канади та Європейського Союзу в п’ятницю підтвердили рішучу підтримку України в її боротьбі з вторгненням Росії, водночас зобов’язавшись поглибити координацію зусиль щодо клімату, повідомляє інформаційне агентство AFP. «Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — йдеться у заяві обох сторін, які пообіцяли «працювати над вирішенням нагальних військових і оборонних потреб України та забезпечити виконання Україною необхідних довгострокових зобов’язань у сфері безпеки».

Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Малюк заявив, що другий із двох великих нападів у серпні серйозно порушив роботу на 19-кілометровому мосту, найдовшому в Європі, і порушив уявлення про непереможність Росії. «Ми практично перевернули філософію військово-морських операцій», — сказав Малюк у першому з серії телевізійних документальних фільмів під назвою «СБУ, спецоперація перемоги».

Росія розглядає рішення Молдови приєднатися до санкцій ЄС проти неї як ворожий крок, спрямований на знищення зв’язків з Москвою, і вживе заходів у відповідь, заявили в російському МЗС. Російська денонсація була оприлюднена в п’ятницю у відповідь на голосування в парламенті Молдови за згоду дотримуватися санкційної політики у рамках заходів щодо внесення змін до законодавства, необхідних для вступу до Європейського Союзу. «Ми розцінюємо це як черговий ворожий крок молдовського керівництва, яке повністю інтегроване в антиросійську кампанію «колективного Заходу», – йдеться в заяві міністерства.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 639 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *