Війна в Україні: головні новини станом на 639 день повномасштабного російського вторгнення

Внаслідок російської атаки з використанням касетних боєприпасів у Чорнобаївці загинуло троє людей, таким чином кількість цивільних осіб, які загинули за один день, зросла до шести. Двоє людей загинули від обстрілів Росії також у Донецькій області, повідомили в Офісі президента України
Ольга Лисенко 512 Коментувати
Зеленський надіслав США подяку, фіксуються масові втрати росіян, оскільки «хвилі» солдатів все ще кидаються на Авдіївку. Фото - Anadolu

Як повідомляє «Kreschatic», у День подяки президент України Володимир Зеленський подякував США за підтримку, зазначивши, що завдяки «американській підтримці та глобальному лідерству мільйони українських життів були врятовані».

За словами Тімоті Снайдера, професора Єльського університету та впливового історика Східної Європи, Україна не зайшла у глухий кут у своїй війні з Росією, тому що Захід все ще може допомогти.

Росія стверджує, що їй вдалося продати майже всю свою нафту вище встановленого Заходом обмеження ціни в 60 доларів за барель. ЄС, країни G7 та Австралія запровадили обмеження ціни на російську нафту в грудні 2022 року.

Основна частина українських посівів увійшла в зимовий період переважно в хорошому стані, повідомили аналітики АПК-Інформ. В Україні вирощують озиму пшеницю, озимий ячмінь та озимий ріпак. Згідно з даними Міністерства сільського господарства, експорт зерна з України в сезоні 2023-24 років, який розпочався в липні, на 28% нижчий, ніж роком раніше.

Росія засудила українця до 18 років позбавлення волі за спробу підриву будівель у підконтрольному Москві українському місті Мелітополь. Як пише російська газета «Коммерсант», Дмитро Голубєв сказав: «Я українець, я захищав Україну».

Національний насіннєвий банк України, один із найбільших у світі, успішно перемістили з прифронтового східного міста Харків у безпечніше місце, повідомила некомерційна організація Crop Trust.

Вірменія не брала участі в саміті ОДКБ, в якому домінує Росія, оскільки країна була роздратована тим, що вона вважає відсутністю підтримки Росії в конфлікті в Нагірному Карабасі.

Україна заявила, що не може виробляти достатньо електроенергії, щоб задовольнити зростаючий попит на опалення, і звертається за допомогою до сусідніх країн ЄС через побоювання атак Росії по енергетичних об’єктах.

Росія кидає нові «хвилі» на Авдіївку, зазнаючи величезних втрат у спробі захопити стратегічно важливу територію на східній лінії фронту, кажуть українські військові.

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що групу колишніх солдатів-найманців Вагнера офіційно визнали російськими військовими ветеранами після розмірковувань про те, як з ними поводитимуться після повстання проти Путіна та смерті їх лідера.

Україна заявила, що хоче розблокувати свої експортні маршрути через Польщу, перш ніж вести переговори з Варшавою та Єврокомісією, щоб припинити протести польських далекобійників, які скорочують український експорт.

Фінляндія заявила, що закриє всі пункти пропуску на кордоні з Росією, крім одного, щоб зупинити потік шукачів притулку, в той час як Естонія звинуватила Москву в організації «гібридної атаки» на східному кордоні Європи.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 638 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *