Екс-прем’єр-міністр Британії їде до Вашингтона, щоб закликати республіканців підтримувати Україну

Цього тижня Ліз Трасс очолить делегацію до Вашингтона, яка має на меті зміцнити рішучість американських республіканців підтримувати Україну у її війні проти Росії
Ольга Лисенко 544 Коментувати
Ліз Трасс очолить делегацію та закликатиме законодавців протистояти Росії. Фото - telegraph.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, колишній британський прем’єр-міністр скаже законодавцям-республіканцям, що консерватори по обидва боки Атлантики повинні протистояти Росії, оскільки вона є частиною «тоталітарної осі», яка загрожує Заходу.

Це відбувається на тлі побоювань, що майбутня американська адміністрація може припинити свою підтримку Києва, оскільки кілька кандидатів у президенти від Республіканської партії критикують масштаби військової допомоги Україні.

Пані Трасс є частиною делегації, організованої Консервативними друзями України, до якої також входять колишні лідери консерваторів лорд Говард і сер Ієн Дункан Сміт і депутати парламенту Джек Лопресті та Марк Франсуа.

Протягом тижня у Вашингтоні група проведе переговори на Капітолійському пагорбі з сенаторами, конгресменами та іншими діячами Республіканської партії з метою зміцнення єдності проти російської агресії.

Візит відбудеться на тлі триваючих суперечок щодо пакету військової допомоги США Україні.

Група жорстких правих республіканців закликала перенаправити фінансування в Ізраїль, оскільки він бореться з ХАМАС, тоді як інші стверджують, що США мають пріоритетом стримування Китаю, а не підтримку України.

Однак очікується, що під час візиту делегація проведе паралелі між вторгненням Росії в Україну та нападом ХАМАС на Ізраїль.

Вони також попереджають, що дозволити Володимиру Путіну отримати перевагу допоможе Китаю та іншим державам, ворожим до США, таким як Іран і Венесуела.

Пані Трасс сказала:

Захід зіткнувся з дуже реальною загрозою з боку ворожої осі тоталітарних режимів. Життєво важливо, щоб консерватори відстоювали наші цінності свободи та демократії. Ми направляємось у Вашингтон, щоб поглибити наше партнерство з нашими республіканськими союзниками у боротьбі з цими лиходіями, які хочуть зруйнувати наш спосіб життя.

Цей візит не міг відбутися в більш критичний час, враховуючи жахливі напади на Ізраїль, незаконну війну Росії в Україні та бряцання зброєю Сі на Тайвані.

Дональд Трамп, лідер кандидатів від Республіканської партії, заявив, що врегулював би «катастрофічну війну» між Росією та Україною за «один день», якби знову був обраний президентом.

Вівек Рамасвамі, підприємець і кандидат у президенти, тим часом закликав Україну піти на «значні поступки Росії» і заявив, що якщо США продовжать військову допомогу, країна опиниться під контролем «пост-Зеленського».

Рон ДеСантіс, який також претендує на номінацію від Республіканської партії, був розкритикований у березні після того, як він заявив, що захист України не є «життєво важливим інтересом» для США, і описав конфлікт як «територіальну суперечку».

Пізніше губернатор Флориди пом’якшив свої зауваження, визнавши, що Росія вторглася в Україну, і назвавши Путіна «воєнним злочинцем».

Також раніше ми писали про те, що Девід Кемерон став першим з британських чиновників, який відвідав Одесу після початку повномасштабної війни

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *