Війна в Україні: головні новини станом на 641 день повномасштабного російського вторгнення

Росія направила на Україну кілька хвиль безпілотників-камікадзе, що стало найінтенсивнішою атакою безпілотників з початку війни
Ольга Лисенко 542 Коментувати
Росія здійснила найбільш масовану атаку безпілотників на Київ з початку війни, екс-прем'єра РФ додали в список «іноземних агентів» Кремля. Фото - КМВА

П’ятеро людей постраждали від падіння уламків, у тому числі 11-річна дитина, повідомив міський голова Віталій Кличко. Пошкоджено кілька будівель, у тому числі дитячий садок, без світла залишилися близько 17 тисяч людей на Київщині. Військово-повітряні сили України заявили, що збили 74 із 75 запущених під час атаки безпілотників.

Як повідомляє «Kreschatic», колишній прем’єр-міністр Росії, який став критиком Кремля, Михайло Касьянов був доданий до списку «іноземних агентів», оголосило міністерство юстиції Росії. Касьянов, який був прем’єр-міністром протягом перших чотирьох років правління Путіна, тепер фігурує в реєстрі іноземних агентів міністерства юстиції, що нагадує термін «ворог народу» радянських часів. У лютому 2004 року його звільнили, і він пішов в опозицію до Кремля. У 2022 році Касьянов покинув країну та критикував вторгнення Росії в Україну.

Президент Швейцарії Ален Берсе перебував у Києві та вклонився пам’яті жертвам Голодомору, який, за його словами, був «спровокований радянськими лідерами». Берсет зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити «гуманітарне розмінування, використання заморожених прибутків від активів країни-агресора та формулу миру». Президент Латвії Едгарс Рінкевич також перебував в Україні та зустрівся з прем’єр-міністром країни Денисом Шмигалем, щоб обговорити хід інтеграції України до ЄС.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що Чорноморський флот Росії стикається з проблемами перезавантаження своїх суден крилатими ракетами. Росія, за словами Міноборони, повинна подолати такі проблеми «вчасно, щоб морські крилаті ракети могли бути включені в будь-яку зимову кампанію ударів по Україні».

Україна потребує більше протиповітряної оборони, щоб захистити свої маршрути експорту зерна, а також регіони, що межують з Росією, заявив президент Володимир Зеленський, виступаючи на міжнародному саміті з продовольчої безпеки в Києві. «Є дефіцит протиповітряної оборони – це не секрет», – сказав Зеленський на саміті «Зерно з України», в якому взяли участь високопосадовці європейських країн, зокрема президент Швейцарії Ален Берсе та прем’єр-міністр Литви Інгріда Сімоніте. Зеленський заявив, що іноземні партнери нададуть Україні судна для супроводу конвоїв вантажних суден із українських портів для забезпечення їх безпеки.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 640 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *