Війна в Україні: головні новини станом на 642 день повномасштабного російського вторгнення

Згідно оновлених даних розвідки Міністерства оборони Великої Британії, Росія збирається вивести системи протиповітряної оборони з Калінінграда, щоб замінити ті, які вона втратила під час війни з Україною. Це сталося після зростання втрат систем ППО С-400 (SA-21) в окупованій Росією частині Україні наприкінці жовтня 2023 року
Ольга Лисенко 581 Коментувати
Росія забирає системи протиповітряної оборони з Калінінграда, щоб підтримувати війну, Україна може стати «арсеналом вільного світу». Фото - rbc.ua

Цей крок свідчить про те, що Росія настільки перенапружена війною з Україною, що їй доводиться прийняти додатковий ризик для стратегічно важливого Калінінграда, який з трьох боків межує з країнами-членами НАТО, за словами МО.

Як повідомляє «Kreschatic», 24 безпілотники атакували Московську область і ще три області на півдні та заході, а дві українські ракети були запущені над Азовським морем. Повідомляється, що одна людина була поранена в місті Тула на південь від Москви, коли дрон врізався в житловий будинок.

Російські війська продовжують спроби просування в районі Авдіївки, українські сили відбивають атаки на її північному сході, заході і південному заході. Згідно з повідомленнями українського Генштабу, Росія завдала авіаударів на підтримку наземних операцій з оточення міста.

Російські військові “прагнуть знову зайняти” місто Куп’янськ Харківської області, заявив речник сухопутних військ України Володимир Фітьо. “Противник має намір просунутися до населеного пункту Синьківка з метою подальшого розвитку успіху в наступі на Куп’янськ”, – сказав він.

Міністр стратегічних галузей промисловості України закликав перетворити країну на «арсенал вільного світу» і забезпечити експорт зброї. Олександр Камишин має на меті відродити державний сектор і координувати приватні підприємства для збільшення експорту зброї.

Згідно з новим звітом, багатьом країнам, які запровадили санкції проти Росії через війну в Україні, необхідно вжити термінових заходів, щоб перервати постачання технологій для її кампанії радіоелектронної боротьби. У ньому названі компанії, деталі яких знайшли в російському обладнанні.

Україна потребує більше протиповітряної оборони, щоб захистити шляхи експорту зерна, заявив президент Володимир Зеленський на саміті з продовольчої безпеки «Зерно з України» в Києві, в якому взяли участь лідери європейських країн, зокрема Швейцарії та Литви.

Близько 2100 транспортних засобів не можуть потрапити в Україну через польську блокаду. Відповідно до оновленої інформації Міністерства інфраструктури України, транспортний потік на переході Дорогуськ-Ягодин – зазвичай 680 вантажівок на день – тепер скоротився до кількох десятків кожні 24 години.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 641 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *