Війна в Україні: головні новини станом на 645 день повномасштабного російського вторгнення

Україна підтвердила, що ліквідувала п'ятьох високопосадовців Росії під час удару по будівлі в окупованій частині Херсона. Збройні сили заявили, що удар був спрямований по окупантах під час наради у селі Ювілейне після «інформації підпільників і небайдужих місцевих жителів»
Ольга Лисенко 458 Коментувати
Внаслідок українського удару по Херсонщині загинули п'ятеро високопосадовців Росії, немає втоми від війни серед союзників – «НАТО знає, що ми повинні перемогти». Фото - nato.int

Як повідомляє «Kreschatic», українські Повітряні сили збили всі 21 безпілотники іранського виробництва Shahed, які прямували до західної частини Хмельницької області, де розташована українська авіабаза, у ніч на вівторок.

Росія посилює свої атаки на сході Донецької області, заявив речник українських військових Олександр Штупун. Росія «подвоїла артилерійський вогонь і авіаудари», а також «посилила атаки наземної піхоти».

За даними британської розвідки, Міністерство оборони Великої Британії також повідомило, що Росія, ймовірно, почала використовувати 500-кілограмові касетні бомби на Донеччині. Бомби викидають 100-350 менших бомб на велику територію.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що блок не повинен недооцінювати Росію та її здатність продовжувати війну в Україні. «Економіка Росії знаходиться у воєнному стані, Путін має високу толерантність до втрат, а цілі Росії в Україні не змінилися», — сказав він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз поставив Україні близько 300 тис. із обіцяних 1 мільйона снарядів. Кулеба сказав, що військові потреби України означають необхідність більшого узгодження виробництва озброєнь України та НАТО та створення «євроатлантичного спільного простору» оборонної промисловості.

Водночас Кулеба зазначив, що Україна не бачить жодних ознак того, що її союзники по НАТО втомилися від війни чи надання їй підтримки.

Я почув чітке «Ні» будь-якому посиланню на втому, і я почув чітке «Так» посиленню підтримки України… Вони розуміють, що для того, щоб вони почувалися в безпеці, щоб вони не опинилися в ситуації, коли солдатам НАТО доведеться воювати, Україна має перемогти у цій війні.

– сказав Кулеба.

Росія не змогла переобратися до виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї. Під час голосування держав-членів Україна, Литва та Польща були обрані на три місця від східноєвропейського блоку на 2024-2026 роки.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 644 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *