Війна в Україні: головні новини станом на 647 день повномасштабного російського вторгнення

Президент України Володимир Зеленський заявив Associated Press, що «зима в цілому є новою фазою війни» і визнав, що «ми не досягли бажаних результатів» літнім контрнаступом
Росія збільшить чисельність збройних сил на 170 тис. осіб, Зеленський визнав, що контрнаступ не дав «бажаних результатів». Фото - Фото - прес-служба Президента України

Президент також зазначив, що «ми вже бачимо наслідки того, що міжнародне співтовариство переключило [увагу] на трагедію на Близькому Сході».

Як повідомляє «Kreschatic», пізніше Зеленський заявив, що необхідні зміни для вдосконалення системи мобілізації України в рамках загальної стратегії покращення військової позиції країни. У своєму нічному відеозверненні Зеленський повідомив, що на нараді військового командування обговорювали сценарії отримання «конкретних результатів» на 2024 рік в умовах війни.

Росія заявила, що її війська просуваються на кожній ділянці українського фронту, незважаючи на те, що спостерігачі не бачать руху. Лінія фронту цього року майже не змістилася, але бої залишаються інтенсивними. «Наші військовослужбовці діють грамотно і рішуче, займаючи більш вигідну позицію і розширюючи зони контролю на всіх напрямках», – заявив у п’ятницю міністр оборони країни-агресорки Сергій Шойгу.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про збільшення граничної чисельності Збройних сил Росії на 170 тисяч осіб, повідомили в Кремлі та Міноборони. Згідно з документом, штатна чисельність Збройних сил становить 1 млн 320 тис.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не бачить ознак того, що Київ готовий рухатися до політичного врегулювання, і що немає причин для Росії змінювати цілі своєї «спеціальної військової операції».

Ситуація на польсько-українському кордоні залишається напруженою, українські далекобійники, які застрягли на кордоні, заявили, що планують оголосити голодування, якщо їхні вимоги не будуть виконані. Польські та українські чиновники домовилися про заходи, спрямовані на полегшення ситуації на перетині кордону, заблокованих польськими далекобійниками, але не врахували основні вимоги протестуючих польських далекобійників. Словацькі далекобійники заявили, що почнуть блокувати перетин кордону з Україною.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 646 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *