Це стане «різдвяним подарунком» для Путіна: Девід Кемерон закликав США розблокувати допомогу Україні

Лорд Кемерон і Ентоні Блінкен провели спільну прес-конференцію у Вашингтоні в четвер ввечері
Блокування допомоги Україні є «різдвяним подарунком» для Путіна, каже лорд Кемерон. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Девід Кемерон, міністр закордонних справ Великої Британії, у четвер закликав законодавців США схвалити нову допомогу Україні для фінансування боротьби Києва проти російських військ.

У середу Сенат США заблокував запит Білого дому про надання екстреної допомоги в розмірі 106 мільярдів доларів, насамперед для України та Ізраїлю, що лорд Кемерон назвав «різдвяним подарунком» для Сі Цзіньпіна та Володимира Путіна.

Це була невдача для президента Джо Байдена, який закликав законодавців схвалити виділення коштів, і попередив, що Путін не зупиниться на перемозі в Україні і може навіть напасти на країну НАТО.

Ми повинні передати ці гроші українцям

– сказав Кемерон на Аспенському безпековому форумі в столиці США.

Ми повинні підтримати їх і переконатися, що Путін програє, тому що якщо ці гроші не будуть виділені, зрадіють лише дві людини. Один із них — Путін, а інший — Сі Цзіньпін у Пекіні. Я не знаю, як ви, але я не хочу робити жодному з цих людей різдвяний подарунок.

– заявив Кемерон.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Європі поширюються «похмурі» настрої щодо війни в Україні, членства в ЄС та фінансової допомоги – Reuters

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *