Верховна Рада прийняла закон про національні меншини, який вважається ключовим для переговорів з ЄС

Український парламент у п'ятницю схвалив три законопроекти, необхідні для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу, в тому числі закон про права національних меншин, критичну вимогу Угорщини, яка виступає проти прагнення України до ЄС
Український парламент ухвалив конституційною більшістю необхідні закони для початку переговорів про вступ до ЄС. Фото - 24.tv

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив у месенджері Telegram, що депутати проголосували в остаточному читанні за законопроект про права меншин, враховуючи експертну оцінку Європейської ради, інформує «Kreschatic».

Будапешт посварився з Києвом через те, що, за його словами, обмежує права етнічних угорців на заході України, зокрема щодо освіти.

Інші два ухвалені законопроекти стосуються збільшення штату Національного антикорупційного бюро та додаткових повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки майна.

Щойно український парламент ухвалив конституційною більшістю три з чотирьох законів, визначених Єврокомісією як залишки у звіті про розширення ЄС

– заявила віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина в Х.

Вона додала, що четверту вимогу – закон про лобізм – Кабмін ухвалив у вівторок.

Наступного тижня 27 національних лідерів ЄС повинні вирішити, чи приймати рекомендацію Європейської комісії запросити Київ розпочати переговори про членство.

Проте будь-яке таке рішення потребує одностайної підтримки. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово заявляв, що Угорщина не підтримає пропозицію Комісії в її нинішньому вигляді.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Угорщина знову погрожує заблокувати переговори про членство України в ЄС

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *