Війна в Україні: головні новини станом на 655 день повномасштабного російського вторгнення

Україна засудила плани Росії провести президентські вибори наступної весни на окупованій території, оголосивши їх «недійсними» та пообіцявши притягнути до відповідальності будь-яких спостерігачів, направлених для моніторингу
Київ засуджує плани проведення російських виборів на окупованій території, Володимир Зеленський відправився до Аргентини на інавгурацію ультраправого колеги Хав'єра Мілеї. Фото - glavcom.ua

Як повідомляє «Kreschatic», верхня палата Росії призначила президентські вибори в країні цього тижня на наступний березень, а голова палати Валентина Матвієнко заявила, що жителі чотирьох окупованих українських регіонів зможуть проголосувати вперше. «Закликаємо міжнародне співтовариство рішуче засудити наміри Росії провести президентські вибори на окупованих територіях України та запровадити санкції проти осіб, причетних до їх організації та проведення», — йдеться в повідомленні МЗС України.

Президент України Володимир Зеленський їхав на інавгурацію новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея, повідомили в Києві в суботу. Зеленський привітав Мілея, ультраправого популіста, який кинув виклик політичному істеблішменту Аргентини, з перемогою, і обидва лідери поговорили по телефону незабаром після обрання Мілеї. Тоді Зеленський подякував Мілею за його «чітку підтримку України», сказавши: «Це добре помічено і цінується українцями». Офіс Мілі опублікував заяву після дзвінка, в якій говориться, що він «запропонував, щоб Аргентина могла прийняти саміт між Україною та Латинською Америкою».

Перша леді України Олена Зеленська попередила, що українцям загрожує «смертельна небезпека», якщо західні країни не продовжать фінансову підтримку. Зеленська зробила це зауваження через день після того, як сенатори-республіканці в США заблокували ключовий законопроект про допомогу, який передбачав підтримку Україні на суму понад 60 мільярдів доларів.

Уряд Польщі спростував інформацію про те, що постачанню військової техніки в Україну перешкоджають протестуючі польські далекобійники, які блокують кордон. «Я категорично заперечую, що така ситуація мала місце», – заявив віце-міністр національної оборони Польщі Марцін Очепа. «Військові колони, які перетинають кордон, — це колони, які супроводжуються військовою поліцією».

Авдіївка пережила одні з найінтенсивніших бойових дій війни, перебуває на межі «неминучого краху». У повідомленні колишнього київського кореспондента газети Times говориться, що українські війська, які захищали передову, відчувають «нестачу боєприпасів» і не можуть дати відсіч наступаючим ворожим солдатам.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 654 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *